Закарпатець із вилами хотів убити сусіда та закидав чоловіка і його вагітну дружину камінням

Дивний випадок трапився нещодавно на Виноградівщині. Розлючений чоловік накинувся з вилами на сусіда.

Іван саме знаходився біля воріт, як Михайло почав сипати на нього прокльони, лаявся грубо і нецензурно, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Тримаючи у руках вила, підійшов до сусіда, який намагався закрити хвіртку воріт на замок, та, замахнувшись, наніс йому удар  незагостреною частиною вил по спині та лопатках.

Після цього Іван відійшов від паркана та піднявся на сходи, які ведуть до будинку. В цей час Михайло, знаходячись на проїжджій частині дороги, почав піднімати з землі каміння та кидати в чоловіка. Стрілок із нього б вийшов добрий, бо влучив одразу ж сусідові в голову. Від удару нещасний втратив свідомість. Як з’ясувалося згодом, лікарі діагностували в нього струс мозку.

На суді свою провину Михайло заперечував. А от Іван розповів дещо цікаве:

«Того вечора я був вдома. Попросив дітей закрити ворота. Коли вони повернулися, то були дуже перелякані та сказали, що сусід дядя Міша замахувався на них вилами та погрожував. Я негайно вийшов на подвір’я. Там на мене вже чатував Михайло. Він ударив мене вилами в спину. Я хотів його зупинити газовим балончиком. На це вийшла жінка, і тоді сусід почав кидати каміння у нас обох. Один із них влучив мені у голову. Від удару я втратив свідомість. Ні тоді, ні після цього інциденту Михайло жодного разу не вибачився за свої дії», – наголосив закарпатець.

Але й це ще не все. Стало відомо, що каміння полетіло і в живіт вагітної дружини Івана.

«Коли діти сказали, що дядя Міша уб’є їхнього батька, я не на жарт перелякалася. Чоловік вибіг на подвір’я, і потім сказав, що сусід вдарив його вилами по спині. Коли я вийшла на терасу, побачила, що Михайло кидає у наш бік каміння. Один з каменів потрапив мені  у живіт. Наступного дня я звернулась до лікаря, оскільки була вагітною і в мене виникла загроза переривання вагітності», – запевнила жінка.

А ось що сказав суддям сам Михайло:

«Справді того вечора я мав конфлікт із сусідом. Він пошкодив огорожу мого будинку. Я дійсно тримав у руці вила, однак тілесні ушкодження не спричиняв. Каміння у його сторону не кидав», – стверджував він.

Враховуючи всі обставини, суд вибрав міру покарання, не пов’язану з позбавленням волі, хоча й визнав його винним у вчиненні кримінального злочину і засудив його до сплати штрафу у розмірі 1700 гривень.

Іван ДУХНОВИЧ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net