Стало відомо, кому з закарпатців у наступному році підвищать зарплати

Наступного року зарплати українців зростуть. У першу чергу більше платитимуть працівникам аграрної та медичної сфери.

“Існує серйозний попит на фахівців з сільського господарства з боку агрохолдингів. Наступного року вони планують активно залучати працівників. Середні зарплати в галузі можуть досягти 20-25 тисяч гривень”, – каже експерт ринку праці Катерина Криворученко, передає ubr.ua.

У 2019 році за песимістичними прогнозами зарплати медиків зростуть на 44%, за оптимістичними — на 60%. У середньому фахівець отримуватиме 18-20 тис. грн.

“У приватних клініках платитимуть більше. У іменитих фахівців з великим досвідом зарплати давно перевалили за 50 тисяч гривень. Вони забезпечують клінікам потік пацієнтів”, – додає Катерина Криворученко.

Автор: ubr.ua
Зарплати підвищують через активну трудову міграцію за кордон. Також впливає зростання цін на товари та послуги в Україні.
Зарплати підвищують через активну трудову міграцію за кордон. Також впливає зростання цін на товари та послуги в Україні.

Стабільно високим залишається попит на робочі спеціальності. Йдеться про сантехніків, електромонтажників, фахівців з обладнання, інженерів. У середньому наступного року вони отримуватимуть 17 тис. грн.

“Наступного року зарплати найбільш високооплачуваних фахівців, топ-менеджерів можуть вирости ще на 20-25%. Вони отримуватимуть не менше $1 тисячі. Тобто понад 28 тисяч гривень. Водночас “у конверті” вони можуть отримувати десяти, а то й сотні тисяч доларів”, – наголосила керівник HR-провайдера Тетяна Никитович.

Зарплати підвищують через зростання трудової міграції за кордон. Таким чином роботодавці намагаються втримати працівників. Крім того, в Україні зростають комунальні тарифи, дорожчають продукти та вартість проїзду в громадському транспорті.

Нагадаємо, що як повідомили у закарпатській спеціалізованій газеті «Робота та навчання» роботодавці активно шукають студентів для тимчасової зайнятості. Платити їм готові близько 7 тисяч гривень. За таку ж суму на місяць шукають автомийників.

Пекарю та консультанту-продавцю зоомагазину  пропонують 9 тисяч, кухарю – 10 тисяч, так само – будівельникам, торговим представникам, експедиторам, а от працівнику з утеплення будинків – 15 тисяч.

Найзатребуванішими серед роботодавців зараз є професії швачок, будівельників, продавців, кухарів, посудомийок, прибиральниць, офіціантів, доглядальниць за літніми людьми та нянечок для дітей.

Також через закарпатську спеціалізовану газету «Робота та навчання»  закарпатці мають змогу знайти роботу в Чехії, Польщі, Угорщині, Німеччині, Франції та багатьох інших європейських країнах.

zakarpatpost.net