Як ужгородського таксиста під дулом пістолета змусили проїхати половину області

Днями до редакції  zakarpatpost.net звернувся ужгородський таксист, який повідомив, що 20 вересня клієнти його  пограбували, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

«Мене викрали разом із автомобілем. Погрожуючи зброєю, утримували в заручниках і наказували їхати туди, куди їм хочеться. Із Ужгорода до Мукачева ми доїхали нормально, а там чоловік, якого я підвозив, витягнув пістолет і наказав його слухати. Так ми доїхали до Хуста. Там один підсів, потім вийшов і підсів інший. Так ми доїхали до Буштина, де мене власне і обікрали. Під дулом пістолета я проїхав половину області», – повідомив він.

За словами потерпілого, винних знайдено, але не затримано, та слідство триває.

Крім того, чоловік зізнався, що викрадачі поцупили в нього всі банківські картки, готівку (3500 гривень) та мобільний телефон.

За коментарем zakarpatpost.net звернувся до поліції, де підтвердили, що такий випадок справді мав місце.

«У п’ятницю, 21 вересня, об 11.20 до Ужгородської поліції звернувся громадянин Ужгорода 1989 року народження із заявою про те, що в Буштині  його пограбували, вкравши гроші  та мобільний телефон. Наразі відкрито провадження за статтею про розбій», – повідомила речниця поліції Закарпаття Тетяна Щоголева.

А тим часом потерпілий повідомив ще деякі цікаві деталі свого викрадення, зокрема про те, що його так звані клієнти вимагали в родичів викуп за нього.

«Хлопці везли з собою пристрій для куріння наркотиків, – наголосив він. – Навіть курили його, ще й мене хотіли змусити, але не вдалося. У Буштині був поганий зв’язок, тожвони вийшли з машини, щоб комусь зателефонувати. Я скористався цим і швиденько поїхав. Вони намагалися мене наздогнати, але їм це не вдалося. Тим часом дружина заявила в поліцію про моє зникнення, бо вони почали шантажувати родину, вимагаючи у близьких мені людей матеріальну винагороду нібито за те, щоб мене відпустять. Спочатку називали суму – 20 тисяч, потім – 10, а в кінці – 5 тисяч гривень. Проте це відбувалося вже після того, як я від них утік. Однак вони посилали їм смс-ки з мого телефону».

Зараз у справі ще поставлено не всі крапки над «і», затримано лише пасажира, що підсів у Хусті, а ужгородець переховується від слідства, його оголошено у розшук.

Однак дуже хочеться вірити, що його невдовзі знайдуть і таки покарають, адже останнім часом напади на таксистів на Закарпатті чомусь дуже почастішали. Згадаймо хоча б нещодавнє вбивство таксиста неподалік Хуста біля мосту, що веде в село Велятино через Тису на покинутому корівнику. Тоді нещасного зарізали, нанісши ряд ударів у груди та шию.

Іван ДУХНОВИЧ, газета Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net