Закарпатка задушила новонародженого сина та закопала його на городі

Безсердечній матері малюк був непотрібним, оскільки вона була незаміжньою і на той час виховувала двох дітей

Дії деяких жінок просто не піддаються здоровій логіці, зрозуміти їх неможливо, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Того фатального дня жителька села Зубівка Мукачівського району близько 23 години вдома, без допомоги лікарів, народила живого здорового хлопчика. Він був доношеним і без ознак вад розвитку.

Одна біда – горе-матері він не був потрібним, оскільки вона була незаміжньою і вже на той час виховувала (якщо це можна назвати вихованням) двох дітей. Як пізніше стверджувала жінка, «народження третьої дитини значно погіршило би її матеріальний стан, і вона не могла би виховувати через соціально-побутові негаразди ще одного малюка».

Тож, очевидно, закарпатка давно виношувала в голові підступний план, як позбутися немовляти, коли воно з’явиться на світ.

Як повідомили у поліції, до дільничного звернувся лікар фельдшерсько-акушерського пункту. Медик повідомив, що місцева 28-річна жінка перебувала в нього на обліку під час вагітності. А пізніше він бачив її на вулиці вже без живота. Запитань про немовля мукачівка всіляко уникала. Тож лікар, сільський голова та дільничний вирішили навідати її. Коли з′ясувалася страшна правда про долю немовляти, в село прибула слідчо-оперативна група, експерти,  керівництво  поліції.

Горе-мати пояснила, що загорнула живу дитину в поліетиленовий пакет та поклала в сумку, перешкодивши у такий спосіб потраплянню повітря у легені немовляти, що, за висновком  судово-медичної експертизи, і стало причиною смерті новонародженого. Тобто дитя просто задихнулося.  В подальшому, приховуючи злочин, закарпатка закопала труп убитого немовляти на власному городі, розташованому біля будинку.

Працівники поліції вирішили перевірити її слова і…  викопали з землі  пакет із мертвим хлопчиком.

Під час судового засідання жінка свою провину визнала, у скоєному нібито каялась, а її мати запевнила, що їй про все відомо, доньку вона давно вибачила і просила суддів суворо її не карати.

І суд, враховуючи, що в мукачівської вбивці власного сина є ще на утриманні двоє малих дітей, обрав для неї  справді м’який вирок, засудивши до двох років умовного покарання.

Марина АЛДОН, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net