Погода у Закарпатті на сьогодні, 27 жовтня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодний  день. Дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +8, удень – +15 градусів.

Сонце в цей день рідко з’являлося із-за хмар. Вдень пішов дрібний дощ, який до вечора закінчився.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +8, удень – +16 градусів. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Дощ розпочнеться з самого ранку та ближче до вечора він повинен припинитися.

У Воловці – +4 уночі і  +11 градусів удень. У Воловці протягом усього дня погода буде похмурою. Увесь день йтиме сильний дощ, який удень може посилитися, але до вечора почне слабшати.

У Сваляві – +6 уночі і  +13 градусів удень. З ранку до самого вечора у Сваляві небо буде вкрите хмарами. Вранці очікується дощ, який вдень набере силу, але ближче до вечора почне стихати.

У Тячеві нічна температура становитиме +8, денна – +17 градусів.  У Тячеві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранці, можливо, пройде дощ, який ближче до середини дня повинен закінчитися. Більше опадів не очікується.

У Перечині – нічна температура становитиме +8, денна – +15.

У Перечині ранкове прояснення не зробило великої погоди на фоні похмурого дня в цілому. Дрібний дощ розпочався у другій половині дня, але припинився ще до приходу вечора.

У Великому Березному – вночі +7, удень – +12 градусів. Протягом усього дня у Великому Березному буде триматися хмарна погода. Протягом усього дня очікується дрібний дощ, який після обіду може посилитися.

У Берегові та Виноградові – вночі – +9, удень – +18. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. З ранку буде йти дощ, який припиниться тільки ввечері.

У Міжгір’ї – уночі  +4, вдень – +11. У Міжгір’ї протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранці очікується дощ, який вдень набере силу, але ближче до вечора почне стихати.

У Рахові – уночі  +4, вдень – +11 градусів. З ранку до самого вечора у Рахові небо буде вкрите хмарами. Дощ розпочнеться з самого ранку та ближче до вечора він повинен припинитися.

27 жовтня вшановується пам’ять преподобної Параскеви Сербської. У народі її називали Грязнухою, і вважалась вона заступницею жінок. Як правило, погода на Параскеву була мінливою: “На Грязнуху не буває сухо”. Якщо було сиро і грязно на вулиці, то вважалось, що до справжньої зими залишається 4 тижні.

Народні прикмети на 27 жовтня

  1. Багато бруду на Параску – сніг, який випаде в наступний раз, приведе до справжньої зими і вже довго не розтане
  2. Якщо людина народилася 27 жовтня, то його талісманом є камінь топаз. Крім того, говорили, що такій людині необхідно буде багато працювати, щоб досягти поставлених цілей, якими б вони не були
  3. Зоряне небо яскраве – буде гарний урожай
  4. Вітряна і суха погода 27 жовтня – літо наступного року буде сухим і неврожайним.
  5. Брудно, а слід від кінського копита повністю наповнюється водою – прикмета, що скоро настане зима
  6. Голосно каркають ворони – чекай відлиги
  7. Хмарна і сніжна погода – прикмета того, що в травні місяці буде негода
  8. Ліс покрився інеєм – це обіцяє багатий урожай вівса. Дощ завжди йде до хорошого врожаю пшениці

zakarpatpost.net