Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 27 жовтня

День на Закаорпатті був багатим на події.

Із любов’ю з Європи: сифіліс, гонорея, генітальний герпес

Хаотичні інтимні зв’язки закарпатців призводять до того, що в області поширюються різні венеричні інфекції. Не можна сказати, що раніше такого не було, однак зараз «подарунки» богині Венери все частіше почали привозити до нашого краю заробітчани, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Про це заговорили ще на початку року, коли у Словаччині раптово виник спалах сифілісу.

Справа в тому, що в наших сусідів проституція є офіційно дозволеною і послугами повій там часто користуються наші заробітчани, які надовго їдуть на чужину заробляти гроші. До того ж у Чехії, для прикладу, послуги повій коштують дешевше, ніж у нас. Та й там не потрібно ні від кого ховатися. Все цілком законно  і чесно.  Заплатив – отримав задоволення. Тож і не дивно, що сервіс набув серед наших земляків неабиякої популярності.

Навіть вдома непоодинокими є випадки, коли заробітчани через спеціальні сайти шукають собі дівчат для втіх. Здебільшого це роблять саме одружені чоловіки. І потім нерідко псевдосутенери їх розводять, забирають гроші і зникають. Треба лише уявити, яким є розчарування обдурених любителів солодкої ніжності з незнайомками, коли вони навіть не можуть звернутися до поліції, бо бояться, що їхні «подвиги» стануть відомими дружинам.

У Боздоському парку в Ужгороді молоде лисенятко прийшло до людей. Воно зовсім не боялося і було дуже голодним. Тваринка підходила до перехожих, була ручною, їла прямо з рук.

Свідками цієї неймовірної зустрічі стали журналісти газети «Неділя Закарпатські новини».

Їм вдалося сфотографувати тваринку та зняти з нею відео.

Не боялася лисичка навіть від собаки, яка її почала проганяти. Утім чотирилапого домашнього улюбленця вона не кусала, просто відстрибнула в кущі, але й не втекла. Потім господиня взяла собаку на руки й забрала. Біля дикого лисеняти зібралося кілька охочих помилуватися ним. Люди фотографували тваринку, яка їм безстрашно позувала.

Нагодувати чим її ні в кого не було.

Закарпатка задушила новонароджену дитину і закопала на городі.

Безсердечній матері малюк був непотрібним, оскільки вона була незаміжньою і на той час виховувала двох дітей

Дії деяких жінок просто не піддаються здоровій логіці, зрозуміти їх неможливо, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Того фатального дня жителька села Зубівка Мукачівського району близько 23 години вдома, без допомоги лікарів, народила живого здорового хлопчика. Він був доношеним і без ознак вад розвитку.

Одна біда – горе-матері він не був потрібним, оскільки вона була незаміжньою і вже на той час виховувала (якщо це можна назвати вихованням) двох дітей. Як пізніше стверджувала жінка, «народження третьої дитини значно погіршило би її матеріальний стан, і вона не могла би виховувати через соціально-побутові негаразди ще одного малюка».

Тож, очевидно, закарпатка давно виношувала в голові підступний план, як позбутися немовляти, коли воно з’явиться на світ.

Вчора, 26 жовтня,  відійшов у вічність екс-очільник Мукачева Івана Лукеча.

Лукеча Іван Миколайович був міським головою Мукачева у 1992–1994 роках. Також очолював пивзавод, працював у будівельних організаціях міста.

Сприяв приїзду до Мукачева графині Крістині Шенборн-Бухгейм.

Ужгород гарний у будь-яку пору доби, але вночі він має особливий шарм.

Краса підсвічених вулиць, мостів, фасадів перетворює місто на казкове.

Вражаючі фото з висоти пташиного порльоту опулікував на своїй сторінці Юрій Потайчук.

В облдержадміністрації відбулося засідання щодо виконання планів по осінньому призову на строкову службу. На сьогодні Закарпаття має одні з найнижчих показників в Україні, тому органам державної влади та місцевого самоврядування дані конкретні доручення щодо кардинальної зміни ситуації.

Про це йдеться на офіційному сайті Геннадія Москаля.

– У соцмережах купа патріотів, громадських активістів, експертів чи аналітиків, котрі розповідають, як і хто має працювати, в тому числі підвищувати обороноздатність країни, зате бажаючих виконати свій священний обов’язок із захисту Батьківщини, передбачений Конституцією України, немає, – наголошує Геннадій Москаль. – 90 відсотків чоловіків, котрі отримують повістки, у військкомати не приходять взагалі, багато призовників безперешкодно перетинають державний кордон, що унеможливлює їх оповіщення. А якщо хтось після попереджень про відповідальність за ухилення від призову й приходить, то одразу починає перераховувати список із різних діагнозів. При плановому завданні 230 осіб на Закарпатті відібрано всього 42 (тобто 17%). Критична ситуація склалася у відправці поповнення для військових частин Нацгвардії України. Так, до військової частини 3027 (м.Львів) при плані 20 чоловік відправлено всього 6, а до військової частини 3002 при плані 15 не відправили нікого. Виходить так, що патріоти у нас поховалися в соцмережах, а на ділі захищати Батьківщину нікому.

Нерухомість – одне з головних питань, що цікавить наших земляків. Купити, продати квартиру чи будинок, винайняти житло уже багато років допомагає спеціалізована газета «Закарпатські оголошення».

Зокрема, за інформацією газети «Закарпатські оголошення», найбільшим попитом в Ужгороді користуються двокімнатні квартири і здебільшого у новобудовах. Хоч на первинному ринку нерухомості житло й дорожче, ніж на вторинному, та ужгородці більше цікавляться новими квартирами.

Однокімнатна квартира в новобудові 15-квартирного будинку неподалік готелю «Ужгород»  коштує 712 241 грн.

У Виноградівському районі підрядник розпочав середній поточний ремонт автодороги обласного значення «Великі Ком’яти – Вилок» на ділянці «Великі Ком’яти – Шаланки».

Про це йдеться на офіційному сайті Геннадія Москаля.

– Дорога здана в експлуатацію в 1958 році і останні десятиліття тут проводився тільки ямковий ремонт, тому деякі ділянки розбиті вщент, – зазначає Геннадій Москаль. – Цього року суцільне асфальтне покриття встелять на найбільш аварійних частинах дороги. Джерело фінансування – Дорожній фонд.

Слідчі Ужгородського відділу поліції встановлюють обставини справи щодо розбійного нападу в обмінному пункті міста. Чоловіка, який обґрунтовано підозрюється в скоєнні правопорушення, розшукали. Про це повідомляє поліція Закарпаття.

Вчора, 26 жовтня, працівники відділу кримінальної поліції Ужгородського відділу розшукали місцевого жителя, який підозрюється у скоєнні розбою. Напередодні, близько 21:00, 31-річний чоловік проник у приміщення обмінного пункту, і предметом, схожим на пістолет, погрожував працівниці закладу, вимагаючи гроші.

За кілька хвилин чоловік  втік з місця події. Поліцейські оперативно розшукали підозрюваного. При поверхневому огляді чоловіка правоохоронці  виявили в нього пістолет. Зброю вилучили та направили на експертизу.

На Закарпаатті новий глава облуправління СБУ. Досі він обіймав посаду начальника УСБУ у Вінницькій області.

У Закарпатській області змінився голова Служби безпеки України. Відповідне рішення підписав у п’ятницю, 26 жовтня, президент України Петро Порошенко, пише ДТ.

Поліцейські Мукачівського відділення поліції встановлюють обставини автопригоди на трасі Київ-Чоп, неподалік селища Кольчино, за участі мікроавтобуса та вантажівки. Під час аварії загинуло двоє молодих чоловіків. У справі триває розслідування.

Про це повідомляє поліція Закарпаття.

Сьогодні, 27 жовтня, близько 01.00 год, на лінію «102» надійшло  повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими на автодорозі державного значення неподалік селища Кольчино Мукачівського району.

На місці події поліцейські районного відділення спільно з працівниками слідчого управління ГУНП в Закарпатській області встановили попередні обставини аварії. Як з’ясували правоохоронці, 18-річний водій автомобіля «Renault Trafic»,  рухаючись  у напрямку Сваляви виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення з вантажівкою «Volvo», під  керуванням 49-річного іноземця. Внаслідок зіткнення на місці аварії загинув водій мікроавтобуса, 18-річний мешканець міста Мукачева, та його пасажир,  віком близько 20 років. Особу останнього зараз встановлюють поліцейські.

У лісі біля річки дорогою до Невицького замку загадкове все. Природа досі пам’ятає легенди про Поган-Діву та будівельників кам’яної фортеці.

Навіть дерева там не прості, багато з них мають химерні форми, навіть дупла на них такі, ніби в них ховаються якісь містичні істоти.

Журналісту zakarpatpost.net вдалося знайти чимало фантастичних дерев.

Справді, у природі унікальне все, кожна рослина в цьому лісі  ніби випромінює таємничість. Складається враження, що казки складалися саме тут, біля руїн Невицького замку, де стільки чудес, що кожен корінець ніби жива зачарована істота.

zakarpatpost.net