В Ужгороді проходить біговий марафон. Наймолодшому учаснику 4 місяці. ФОТО

Зараз в Ужгороді проходить марафон «Uzhhorod Half Marathon – 2018».

Три тижні тому свідком наймасштабнішого в державі бігового заходу став журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» у Києві. Там проходив взагалі супермарафон, у якому взяли участь понад 11 500 бігунів із 45 країн світу, серед яких  багато відомих людей, і навіть спортсмени на інвалідних візках.

Наразі учасниками ужгородського марафону є  320 учасників, серед яких: понад 200 з інших міст України, дехто – з Угорщини та Чехії.

Наймолодшим марафонівцем став чотиримісячний малюк із Дрогобича.

Стартували учасники із майданчика перед облмуздрамтеатром. Там же – і фініш, і проходить спортивно-розважальна програма для вболівальників та гостей.

Марафонівці долають напівмарафонську дистанцію (21,097 км), 10-ти кілометрову дистанцію та напівмарафонську естафету (5.1 км 5.45 км 5.1 км 5.45 км), а також прохродять дитячі забіги для наймолодших.

За словами організаторів, а саме: ГО «Ужгородський біговий клуб», марафон це –  можливість відновити легкоатлетичні традиції регіону.

Добре, що ужгородці пропагують активний відпочинок та здоровий спосіб життя, збираючи до міста так так багато любителів бігу.

zakarpatpost.net