Погода у Закарпатті на сьогодні, 28 жовтня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодний  день. Дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +12, удень – +20 градусів.

З ранку до самого вечора  небо буде вкрите хмарами. Нічний дрібний дощ припиниться ще до ранку. Опадів в цей день більше не передбачається.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +9, удень – +19 градусів. Хмарна погода протримається увесь день. Без опадів.

У Воловці – +8 уночі і  +16 градусів удень. Хмарна погода протримається у Воловці увесь день. Уночі – дощ, але він припиниться ще до ранку. Протягом дня опадів більше не передбачається.

У Сваляві – +10 уночі і  +17 градусів удень. Хмари у Сваляві будуть ховати небо весь час, вдень вони ненадовго зникнуть, щоб ввечері знову зайняти своє колишнє місце. Уночі – дрібний дощ, проте він закінчиться ще до ранку, та весь залишок дня пройде без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +11, денна – +20 градусів.  Незважаючи на ясний ранок, вдень та ввечері у Тячеві погода буде похмурою. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +12, денна – +20.

Протягом усього дня у Перечині буде триматися хмарна погода. Уночі – дощ, проте він закінчиться ще до ранку. Більше цього дня опадів не очікується.

У Великому Березному – вночі +9, удень – +16 градусів. У Великому Березному сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Уночі – дрібний дощ, проте він закінчиться ще до ранку, та весь залишок дня пройде без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +12, удень – +21. Ясна погода протримається в ранковий час зовсім недовго – вже вдень небо вкриється хмарами, які лишатимуться там до пізнього вечора. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +9, вдень – +16. З ранку до самого вечора у Міжгір’ї небо буде вкрите хмарами. Уночі – дощ, проте він закінчиться ще до ранку. Більше цього дня опадів не очікується.

У Рахові – уночі  +7, вдень – +15 градусів. У Рахові на зміну ясній погоді, яка буде триматися вранці та вдень, прийде похмурий вечір. Без опадів.

Цього дня вшановується пам’ять преподобного Євфимія Нового, Солунського. Наші пращури помітили, з якого числа у жовтні піде сніг, з того числа весна відкриється у квітні. І ще приказували: “Єфимій холодом коріння трав й дерев із землею смикає, всяку комаху в тьмяній траві укриває, сон навіває”. «Як зачнеться на Єфимку моква, то аж до морозів».

Народні прикмети на 28 жовтня

  1. На Гур’єв день вже сніг лежить – значить, згідно з прикметами, він до самої весни не розтане
  2. Багато снігу 28 листопада – наступний рік буде врожайним
  3. Сильний вітер 28 листопада – неспокійна і вітряна погода триватиме до Миколи (19 грудня)
  4. Якщо людина народилася 28 листопада, то в якості талісмана йому рекомендується носити яшму
  5. Коні 28 листопада іржуть голосно – хороший знак
  6. Похмура, але тепла погода обіцяє непогожий травень. Особливо, якщо йде ще й мокрий сніг
  7. Мороз 28 листопада вдарив – нечиста сила зникне
  8. Якщо викупаєшся в лазні в цей день – прикмета, що будеш здоровим весь рік
  9. Жінка, у якої злий чоловік, в цей день повинна помолитися Гурію, і чоловік стане більш ласкавим.

zakarpatpost.net