Закарпатець зарізав матір ножем у спину й намагався звинуватити у всьому дядька

Жінка  раніше не раз  переховувалася від агресивного п’яного сина у сусідів 

У останні дні грудня минулого року в селі Голубине Свалявського району сталося жахливе вбивство, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

31-річнимй чоловік накинувся з ножем на власну матір. Він ударив ним 55-річну жінку в спину.

Трагедія сталася 0 20 вечора. Чоловік був п’яним. Між ним та матір’ю виникла словесна перепалка через алкоголь. Тож розлючений молодик, не довго розмірковуючи, накинувся на нещасну з ножем. Від отриманих травм жінка померла на місці.

Закарпатець перелякався, коли зрозумів, що накоїв, але зізнаватися у вбивстві не захотів, тож у всьому вирішив звинуватити дядька, що того вечора пиячив із ним.

Саме дядько і звернувся до правоохоронців та повідомив про страшний злочин.

У судовому засіданні чоловік провину також не визнав, розповів, що того дня мав намір заготовляти дрова. Аби працювати самому не хотілося, тому вирішив покликати з собою за компанію товариша, але той не зміг відлучитися з дому. Тож він і сам передумав іти по дрова, попрямував у магазин, купив цигарок і горілки і направився у гості до брата. Спитрне вони швиденько випили і чоловік повернувся додому вже нетверезим. Але цього йому виявилося замало, тож вдома вирішив продовжити трапезу з дядьком, який проживав з ним у одному будинку. Пили на кухні.

«Крім дядька в той час вдома нікого більше не було, де була мати – я не знав. Після розпивання горілки там же, на кухні, я ліг спати. А де був дядько – поняття не маю.  Коли прокинувся, побачив на підлозі в кухні маму. Вона була метровою. Я підняв її, витяг зі спини ніж і почав кричати до дядька: «Дивись, що сталося». Крім того попросив його викликати поліцію та «швидку», – запевнив він суддів.

Молодик не заперечував, що в нього на одязі була кров, проте пояснював це тим, що витягнув ніж з матері і перетягнув труп до спальні.

«Коли переносив тіло, дядька в хаті не було. Потім він прийшов. Я вже чекав на лікарів та правоохоронців, – продовжував він далі. – Між нами з мамою ніколи не було сварок. Конфліктувала вона лише з дядьком, та не лише вона, але й я».

Однак зовсім інші показання дала його сестра.

«Я навіть не сумніваюся, що мама з братом того вечора посварилися. Між ними часто виникали перепалки, – зізналася вона. – Загалом стосунки між ними були неприязними, і не перший рік. Бувало, що мама переховувалася від брата в мене, боялася повертатись додому. Він сердився, що мати не дозволяла йому вживати спиртне».

Також жінка наголосила, що коли вона проживала в батьківському будинку, її брат додому приїжджав лише на вихідні і часто сварився з матір’ю, коли був п’яний.

Її слова підтвердив і дядько, якого справжній вбивця намагався звинуватити у злочині.

«У той день випив трохи вина з другом. Коли повернувся додому, сестра була на дворі, а я з племінником  ще випив трохи горілки на кухні. Після того пішов у свою кімнату спати, а він  залишився на кухні. Крім нас вдома нікого не було.  Прокинувся від крику племінника, який з ножем вбіг до кімнати та заволав: «Дядьку, вставай, бо я маму зарізав». У нього в руках був ніж, він плакав і просив допомогти йому перенести сестру в спальню. Я відповів, що не буду цього робити,  не буду торкатися тіла, щоб потім до мене з боку правоохоронців не було претензій, – стверджував чоловік. – Чи були сліди крові в той момент на племінникові, не пам’ятаю, але кров була на підлозі біля трупа. Він плакав та тримав матір за руку, промовляючи: «Що я наробив». Далі самотужки перетяг сестру по підлозі до іншої кімнати, попросив викликати поліцію. Я вийшов з хати, а оскільки в мене не було телефону, попросив зателефонувати на 102 сусіда».

За словами чоловіка, у його сестри з сином справді часто виникали конфлікти, особливо коли той випивав,  вона не раз ховалася від нього в чужих людей, найчастіше – в сусідів.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи смерть нещасної закарпатки настала через масивну внутрішню кровотечу, шок, проникаюче ножове поранення грудної клітки з ушкодженням легені. Крім цього на трупі було виявлено тілесні ушкодження у вигляді закритих переломів ребер зліва,тож, очевидно, молодик ще й лупцював її.

Отже, суд визнав його винним у вбивстві матері і засудив до 10 років позбавлення волі.

Михайло СОЙМА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net