Чому смерть спостерігає за ужгородцями із-за скла

Смерть дивиться з вітрин на перехожих. Із-за скла виглядають різноманітні монстри, відьми, нечиста сила у різних проявах, у кафе та магазинах багато привидів, павутини, павуків та змій, скорпіонів, пофарбованих динь.

Із кожним роком чортівня стає все страшнішою на вигляд, але якіснішою і яскравішою та видовищнішою, її все більше і вона заполонює Ужгород, закарпатські міста і села.

Область готується до відзначення Дня усіх святих.

Для когось свято асоціюється з походами на кладовище, запаленням свічок на знак пам’яті за померлими. А для когось – із веселим маскарадом та розвагами, які прийшли до нас із заходу.

До Хелоуіна ставлення закарпатців досі двозначне.

Утім переважно це навіть не свято, а рекламна кампанія із продажу сувенірів. Виграють від неї здебільшого  ті, хто торгує спеціальними прикрасами, масками та костюмами, а також діти, які люблять фантастичних персонажів, переодягання та вірять у казки.

Святкувати Хелоуін чи ні – справа кожного особисто, утім не треба з піною в роті сприймати бажання когось нарядитися у вампіра чи босорканю, не треба іншим читати релігійні проповіді про гріхи смертельні та пекло на землі, адже  краще нарядитися в чорта, ніж бути ним насправді засуджуючи і проклинаючи дії інших.

Маймо повагу одне до одного та будьмо толерантними, адже якщо чиїсь думки відрізняються від наших – це природно і цілковито нормально. Адже не християнські, а язичницькі корені має й Новий рік з карнавалами та ялинкою, проте у нас та й не тільки у нас це свято прийнято відзначати з особливим розмахом. І ні у кого з цього приводу немає істерик, як перед Хелоуіном.

zakarpatpost.net