Погода у Закарпатті на сьогодні, 30 жовтня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде досить прохолодний  день.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +15, удень – +20 градусів.

Хмарна погода протримається увесь день. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +12, удень – +23 градуси. Хмарна погода протримається у Хусті увесь день. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ.

У Воловці – +10 уночі і  +20 градусів удень. Весь день у Воловці буде хмарним. Ввечері, можливо, пройде дощ.

У Сваляві – +12 уночі і  +20 градусів удень. У Сваляві протягом усього дня небо було вкрите хмарами. Вранці продовжився нічний дощ, але ближче до полудня він закінчився, і більше в цей день опадів не буде.

У Тячеві нічна температура становитиме +14, денна – +24 градусів.  У Тячеві сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +15, денна – +20.

Хмарна погода протримається у Перечині увесь день. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +12, удень – +20 градусів. Протягом усього дня у Великому Березному погода була похмурою. Вранці продовжився нічний дощ, але ближче до полудня він закінчився, і більше в цей день опадів не буде.

У Берегові та Виноградові – вночі – +15, удень – +22. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ.

У Міжгір’ї – уночі  +11, вдень – +20. З ранку до самого вечора у Міжгір’ї небо буде вкрите хмарами. Ввечері очікується сильний дощ.

У Рахові – уночі  +10, вдень – +19 градусів. У Рахові сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Без опадів.

 30 жовтня вшановується пам’ять святого пророка Осії, який мав дар звіщати про лиха. У цей час закінчувався літній шлях і починався зимовий: “На Осії колесо з віссю прощається, бо віз у заслінок поліз, а сани ще не зніс” – віз у сарай ставили, сани на світ витягували. А погоду передвіщали за зозулею: якщо вона кує на сухому дереві, то невдовзі буде мороз.

Народні прикмети на 30 жовтня

Відзначали, що дні 30 жовтня стають дуже короткими, а ночі – довшими.

1. Судили про врожай по скрипу коліс воза. Наприклад, якщо колесо не скрипить, то урожай, за прикметами, буде хорошим.

2. Якщо людина народилася 30 жовтня, то її талісманом є опал.

zakarpatpost.net