Хлопчик дивом вижив після того, як його голову наскрізь проштиркнуло шампуром

10-річний хлопчик зі США потрохи видужує після того, як, рятуючись від ос, випав з будиночку на дереві, впавши на металевий шампур.

Вістря пройшло крізь голову Хав’єра Каннінгема, чудом не задівши очі, головний та спинний мозок і великі кровоносні судини.

Університетський госпіталь повідомив місцевим засобам масової інформації, що лікарі очікують повного одужання хлопчика, хоча він міг втратити голос.

Команда лікарів успішно вилучила стрижень з голови хлопчика під час складної кількагодинної операції.

Хав’єр грався в будиночку на дереві на власному подвір’ї, коли на нього напали оси.

Він впав з дерева на 30-сантиметровий металевий шампур. Вістря увійшло прямісінько в череп дитини.

Мати Хав’єра, Габріель Міллер, сказала, що її син, несамовито волаючи, забіг до будинку зі стрижнем в голові і просив його витягнути.

“Я вмираю, мамо, я це відчуваю”, – жінка згадує слова хлопчика, що він казав їй на шляху до лікарні.

Хав’єр був доставлений до медичного закладу, де він зрештою пройшов хірургічну операцію.

Поранення не викликало активної кровотечі і не зачепило очей, мозку та кровоносних судин, що дозволило лікарям виграти час і залучити найкращих хірургів для проведення операції в неділю вранці.

Кодзі Еберсоул, директор університету охорони здоров’я, сказав: “Усе склалося як найкраще. Це випадок один на мільйон, вістря пройшло крізь голову і не зачепило жодного життєвоважливого елементу”.

Він додав, що найбільше занепокоєння при видаленні стрижня викликала небезпека зачепити кровоносні судини у шиї хлопчика.

Доктор Еберсоул називає дитину справжнім дивом.

“Я не бачив, щоб хтось вижив, зазнавши таке поранення, не кажучи вже про те, щоб якщо не повністю, то хоча б частково одужати після подібного”, – сказав лікар журналістам.

 

zakarpatpost.net