Чи можна за допомогою макіяжу зробити закарпаток молодшими за свій вік. Думка візажиста

Бути гарними хочеться всім, а найбільше – жінкам. Аби сподобатися чоловікам, багато хто вдається до різних хитрощів. А дехто справді змінюється – як внутрішньо, так і зовнішньо – починає більше доглядати за шкірою, волоссям, змінює гардероб.

І найбільше про те, як змінити жінку, зробити її більш вродливою, підкреслити її вроджену красу і приховати недоліки, знає стиліст-візажист із Ужгорода Юрій Абросімов, людина з більш ніж 35-річним стажем, справжній майстер, педагог і просто цікава особистість.

У прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» він розповів чи можна за допомогою макіяжу зробити закарпаток молодшими за свій вік.

– Так. Є таке поняття, як омолоджуючий макіяж. Його ще називають ліфтингом. Що ж це таке? Перш за все, всі лінії повинні спрямовуватися догори. Коли ми виконуємо макіяж очей, зовнішні кутики головне не «завалити» донизу. Їх потрібно візуально трішки витягнути по діагоналі. Коли накладаємо рум’яна, або робимо світлотіньову корекцію форми обличчя, їх також наносимо по діагоналі. Проте обов’язково потрібно враховувати і форму обличчя. Наприклад, якщо воно дуже витягнуте, не рекомендується накладати косметику по діагоналі, бо тоді воно здається ще більш витягнутим. У такому випадку рум’яна варто наносити по горизонталі. Тут потрібно мати певні знання. Також у омолоджуючому макіяжі не варто використовувати холодні і сірі кольори, бо це асоціюється з сивиною. Якщо на очі ще накласти сірі тіні, людина здаватиметься старшою. А от персиковий, золотисто-рожевий, лососеві кольори – рекомендуються. Тобто кольори мають бути теплі, рожеві і світлі. Не варто робити і дуже чорні брови. Губна помада теж має бути теплих відтінків, без домішок синього і фіолетового. Та тут треба звернути увагу і на колір зубів, аби, якщо вони жовтуваті, не здавалися ще жовтішими. Крім того, не рекомендується використовувати темні тональні основи, бо темний колір шкіри обличчя додає років, а ще – перламутрові текстури та текстури з блискітками, бо це також виглядає як сивина, перламутровий хайлайтер, бо перламутр тільки підкреслює зморшки. Фактура шкіри має бути тільки матовою. Це коротко.

zakarpatpost.net