Погода у Закарпатті на сьогодні, 31 жовтня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде досить прохолодний хмарний  день.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +11, удень – +19 градусів.

Хмари, шо з’являться на небі вранці та протримаються майже увесь день, ввечері повинні розсіятися. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +10, удень – +19 градусів. Вже з самого ранку розпогодиться, та ніщо більше не буде нагадувати про похмуру ніч. Уночі йтиме дощ. Вранці розпогодиться, та більше цього дня опадів не передбачається.

У Воловці – +6 уночі і  +16 градусів удень. Незважаючи на похмурий досвітній час, у Воловці з самого ранку на небі не залишатиметься жодної хмарки, та до кінця дня погода буде ясною. Без опадів.

У Сваляві – +8 уночі і  +17 градусів удень. Від хмар, що з’являться до світанку, вже вранці не залишеться й згадки – до самого вечора у Сваляві буде триматися ясна погода. Уночі, можливо, пройде дощ. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +11, денна – +20 градусів.  Вранці хмар у Тячеві не буде – вони з’являться у другій половині дня, але ввечері погода знову буде ясною. Уночі буде дощ. Вранці, вдень та ввечері – без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +11, денна – +19.

До обіду у Перечині протримається похмура погода, а у другій половині дня небо проясниться. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +7, удень – +17 градусів. У Великому Березному на зміну похмурому ранку прийде ясний день, хмар на небі не буде до самого вечора. Без опадів

У Берегові та Виноградові – вночі – +9, удень – +20. Небо буде ясним до самого завершення дня. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +6, вдень – +23. У Міжгір’ї хмурий ранок зміниться ясним днем та безхмарним вечором. Уночі, можливо, пройде дрібний дощ. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Рахові – уночі  +7, вдень – +15 градусів. Похмурий ранок у Рахові повільно перетече у ясний день, а ввечері небо знову опиниться у полоні хмар. Уночі йтиме дрібний дощ. Вранці розпогодиться, та більше цього дня опадів не передбачається.

31 жовтня вшановується пам’ять святого апостола і євангеліста Луки. З цього дня світловий день значно скорочується. Довжина дня не перевищує 9 годин. Наші пращури 31 жовтня заглядали у криниці, щоб дізнатись погоду в найближчий час: перед морозом вода у криницях і річках піднімається, перед дощем – опускається.

Народні прикмети на 31 жовтня

Якщо на вишні 31 жовтня ще залишилися листя, то сніг, що випав, швидше за все, швидко розтане

Якщо людина народилася 31 жовтня, то її талісманом є аквамарин, а сам іменинник буде володіти художніми здібностями, що допоможе йому стати прекрасним живописцем

Роги місяця дивляться в північну сторону – прикмета, що погода в найближчі дні буде сухою. Якщо місяць спрямований на південь, то сльота протримається до початку листопада

Хмари по небу пливуть з півночі на південь – погода буде ясною, і навпаки

Блідий і каламутний місяць 31 жовтня – чекай дощу або снігу. Можливі також морози

Якщо щука перед рибалкою хвостом плесне, то, за прикметами, скоро той помре

zakarpatpost.net