АНОНС. Що робити закарпатцям, якщо індики не набрали вагу

 «Цієї весни ми купили десяток індичат і промучилися з ними аж до жовтня. Продавець сказала, що восени наберуть до 8-10 кілограмів ваги, однак наші птахи були значно легшими. Ми всіх, звичайно, пустили під ніж. М’ясо смачне, дієтичне. Дуже хотіли б і наступного року купити індичат на відгодівлю, але порадьте, будь ласка, як за ними правильно доглядати, що вони набрали потрібну вагу?» Людмила Приймич, пише популярна на Закарпатті газета «Господарські поради».

Обкладинка газети «Господарські поради»

На запитання читачки газети «Господарські поради» відповідає досвідчена птахівниця Мар’яна  Кравчук із села з Минай, що біля Ужгорода.

Оскільки індики – великі птахи, то для них потрібно набагато більше місця, ніж для інших пернатих, вони більше схильні до захворювань, – говорить експерт. – Якщо їх утримувати в тісноті – в клітках або загоні, то знижуються інтенсивність росту молодняку і його відтворення, слабшають м’язи ніг, ламаються крила і відкладається зайвий жир у печінці. Тому, купивши індиків, виділіть для них побільше місця – на одну голову потрібно 10 квадратних метрів.

Оптимальний для них вигульний спосіб утримання, його практикують з півторамісячного віку – це підсилює імунітет птиці, прискорює ріст, ну і, звичайно, дозволяє заощадити на кормах. Птах сам знаходить для себе їжу – це можуть бути як рослини, так і комахи, черв’яки.

Зранку, поки прохолодно, птицю виганяють на луг або порожню ділянку з травою. При цьому за стадом доводиться постійно стежити господарям, щоб воно не розбігалось і не лізло в сусідні городи.

Тож що робити господарям?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Господарські поради».

Купуйте свіжий номер газети «Господарські поради» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 2 листопада.

zakarpatpost.net