АНОНС. 46-річному Василю Павлюку вживили штучне серце вартістю 120 тисяч євро

В Україні встановили третє механічне серце, яке дасть можливість пацієнту дочекатися пересадки від донора

Обкладинка газети «Поради ЗДОРОВ’Я».

Василь Павлюк – із села Садки Заліщинського району, що на Тернопільщини. Все життя працював фельдшером. Вісім років тому перехворів на запалення серцевого м’яза, а жахливі наслідки для здоров’я проявилися лише зараз. Зробив кардіограму, ряд обстежень – і чоловікові поставили діагноз «дилатаційна кардіо-міопатія» (захворювання міокарда з вираженим порушенням насосної функції серця та розширенням обох шлуночків) , пише популярна на Закарпатті  газета «Поради ЗДОРОВ’Я».

12 жовтня в київському Інституті серця Василю імплантували механічне серце – високотехнологічна розробка, що забезпечує пацієнту повну циркуляторну підтримку в той час, коли рідне серце на це не здатне.

«Імплантація штучного серця врятувала життя чоловіку, адже без цієї операції жити йому залишалось кілька днів, і на операційний стіл він був доставлений у критичному стані», – розповіли газеті «Поради Здоров’я» в Інституті серця.

В операційній працювала бригада з 20 осіб. До хворого серця кріпили механізм, який допомагає органу перекачувати кров. За інформацією ТСН, коштує медичне обладнання чимало  – 120 тисяч євро, саме воно тепер відповідає за життя 46-річного чоловіка.

Як уточнили в інституті, даний механізм виготовлений з титану мотор з турбіною, що постійно обертається в магнітному полі, і за допомогою силіконових і графітових труб підключений до верхівки лівого шлуночка і аорти, здатний тривалий час підтримувати життя пацієнта, даючи йому можливість дочекатися донорської трансплантації серця.

Що розказав про операцію лікар? Що пригадує чоловік у перші хвилини після наркозу? Як зараз працює апарат?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Поради ЗДОРОВ’Я».

Купуйте свіжий номер газети «Поради ЗДОРОВ’Я» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 2 листопада.

zakarpatpost.net