АНОНС. Як закарпатець став чемпіоном з екстремального танцю на жердині

Ерік ГАЛАМБА: «Люблю бувати у компанії тих людей, які розвиваються, постійно працюють над собою»

Граційний танець з гімнастичними вправами на пілоні нині все більше набирає популярності. Попри те, що в Україні про Pole Dance дізналися порівняно недавно, цей яскравий вид спорту вже встиг знайти прихильників на Закарпатті , пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Хоча й для багатьох жердина більше асоціюється з дівчатами і стриптизом, та ужгородець Ерік Галамба – неодноразовий чемпіон України з Pole Dance, підтвердив, що чоловічий пілонний спорт може бути ще красивішим, ніж жіночий. Раніше хлопець професійно займався хореографією і вже трохи більше трьох років танцює на пілоні (спеціальній жердині для танців).

Отже, сьогодні в прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з ним про екстремальні захоплення, трюки та інші акробатичні елементи на пілоні, змагання та модні вечірки, роботу над собою та важливі спортивні перемоги.

– Еріку, як з’явилося захоплення пілонним спортом? Що стало поштовхом? Це – дитяча мрія чи більш дорослий, усвідомлений вибір? Відколи взагалі танцюєте?

– Власне танцями займаюся змалечку, із шести років. Спочатку танцював у народному художньому колективі «Танцювальна корпорація друзів». Одного разу ми ставили спектакль спільно зі студією Pole Dance і я побачив, як вправно роблять дівчата різні трюки. Це мене зацікавило, мені сподобалося те, що вони витворяють на пілоні. Тож я вирішив також спробувати.

На сьогодні пілонним спортом займаюся вже три з половиною роки, а танцями – більше 12.

– Чи вам не кажуть, що пілон більше підходить для дівчат? Скільки у процентному відношенні в Україні хлопців займаються тим, що  й ви?

– Люди, які розуміються у цій сфері, бачать і знають те, що я роблю. Ні, не кажуть. Пілон – не лише для дівчат.

Але їх все одно в цьому спорті більше…

Якщо дівчат приблизно 80 відсотків, то хлопців десь 20. Але хлопці діляться на певні групи, кожна з яких виконує танці в певному напрямку. Скажімо, є Pole Sport, де танець практично відсутній, переважають акробатичні вправи, є Exotic Pole Dance – вид танцю на пілоні, пов’язаний із елементами на основі пластики тіла. Останнім часом дедалі популярнішим стає Contemporary Pole Dance, коли сучасний танець поєднується з акробатикою. Я більше працюю в арті і в спорті.

Як зробити тіло гнучким і витривалим? Скільки потрібно тренуватися, аби стати успішним у пілонному спорті? Скільки часу на добу мають займати тренування? Чи важко навчитися танцювати на пілоні? Якими рисами потрібно володіти, щоб засвоїти такі техніки?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 2  листопада.

zakarpatpost.net