АНОНС. Як баба Анця готувала підступний план знайомства з Балогою

Почула баба Анця, що сусідка Юлішка молодого коханця знайшла, і жаба її зразу задавила.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

«Нєвоя би ї побила із Юлішов, – думає про себе, – шльондра одна. Такого си фаттьова найшла! А я свойому пердуну нігда не ізміняла. Терплю му всьо життя і слухаю вночи, як пердит. Толку з нього вже давно ніякого. Треба би й собі якогось молодюка найти. Айбо мені треба багатого. Надоїло ми копійку до копійки всю жизнь складовати. Най ня обезпечує, най ня по курортах возит, най ми купує всьо, про што мечтаю. Достамся натерпіла. Тепер і мені  треба для себе пожити. Лиш де такого найти? Провбовалам Москаля соблазнити… ун уже й не молодий, айбо й то ми ся не вдало. А молодого де глядати?», пише газета «Неділя Закарпатські новини».

За роздумами пролетів весь день. Стара нікому нічого не казала, лише перебирала в думках, де забезпеченого та успішного молодого коханця знайти. Увечері повечеряли вони з дідом і зажурилася вона знову. Раптом побачила в нього газету «Неділя Закарпатські новини». Думає, хоч полистаю, а раптом щось цікаве знайду, там же цікаві статті та про відомих людей пишуть.

«Дай лем ми, діду, новинку попозерати, – вихопила від нього газету.

Полистала, полистала і бачить – фото гарного молодого чоловіка. Дивиться, а там пише: «Андрій Балога».

Аж засяяли очі в баби Анці. Її осінило. У голові швиденько визрів хитрий і підступний план. Вирішила наступного дня їхати знайомитися з молодим симпатичним мером.

Нарядилася вона зранку, одягнула все найкраще, що мала, сіла в маршрутку і поїхала в Мукачево.

Ходить вона містом і роздивляється.

«Файно туй, чисто, акуратно, – думає про себе. – Майже тот Балога добрий ґазда, не то што муй дідо. Тиждинь го прошу за коровов захарити, а ун все удговорки находит. Уже скотина у какашках плаває, скоро в неї жабри виростут і плавники, як у риби.  І косички, вижу, насадили, і дерева якісь є. Айбо дуже много єдинакових. Што за чудо-весь город засажений однаковими деревами».

Підходить стара бабішкера до першого ж зустрічного й питає:

«Што ото за дерева у вас туй такі, усі єдинакові?»

Чоловік їй каже:

«Што, бабо, не упознаєте? Та сесе сакури. Ними вже всьо Мукачево засажено! Скоро будут уже в люди в унітазах рости».

Знизала стара плечима, подумала, що то якась місцева сакуроманія, не дарма ходять чутки, що біля Мукачева будуть усі ліси вирізати і засаджувати японськими вишнями усі гори аж до Завидова.

Що ж відбувалося далі? Чи познайомилася баба з мером Мукачева? І що вона вирішила?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 2  листопада.

zakarpatpost.net