АНОНС. Каштанова осінь: що на Закарпатті готують із їстівних каштанів

Кінець осені – пора їстівних каштанів.  На Закарпатті вони не рідкість, тож нині плоди можна без проблем купити на «зелених ринках», особливо в Ужгороді, Мукачеві та Берегові. Ростуть дерева, які є екзотом, переважно у низинних районах області, рідко зустрічаються і на Воловеччині та Великоберезнянщині.

Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

Плоди їстівного каштану – горіхи – дуже поживний і корисний сезонний продукт. Його трохи солодкувату м’якоть приємного молочного відтінку можна варити, запікати, смажити, використовувати для приготування гарніру або навіть десерту, пише популярна на Закарпатті газета «Домашня кулінарія».

Каштани дуже популярні в Італії, Франції та Іспанії як один із головних делікатесів вуличної їжі. Там каштани продають у простих паперових пакетах.

– Торік у листопаді я їздила до доньки, яка проживає у передмісті Парижа, то там смажені каштани продають повсюди. Їх смажать на спеціальних візках прямо на вулиці. Від цього процесу повітря насичене неймовірним ароматом! Для французів це справжній делікатес, – ділиться приємними спогадами із газетою «Домашня кулінарія» Ганна Попович з Іршави, яка на ринку в Мукачеві продає їстівні каштани.

Жінка перериває розмову, бо підійшли покупці. Не торгуючись, купили 5 кілограмів по 20 гривень. Пані Ганна задоволена, бо перед тим продала невеликий мішок по 16 гривень за кілограм.

Тож що можна приготувати з каштанів?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Домашня кулінарія».

Купуйте свіжий номер газети «Домашня кулінарія» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 2 листопада.

zakarpatpost.net