Благодійники з Нідерландів домоголи побудувати на Закарпатті школу

Благодійники передали Ужгородщині новозбудовану будівлю школи

У вівторок, 6 листопада, у с. Соловка на Ужгородщині відбулася урочиста передача від благодійників місцевій громаді будівлі початкової школи. У комунальну власність Ужгородської районної ради приміщення передав керівник благодійного фонду «Метадідомі» (Нідерланди) Якоб Коппеналу, повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

Привітали присутніх із важливою подією перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто, начальник управління національностей та релігій Закарпатської облдержадміністрації Йосип Резеш, керівництво Ужгородського району.

Реалізував проект нової школи за фінансової підтримки закордонних благодійників та співфінансування з районного бюджету депутат обласної ради Йожеф Баторі.

Капсулу на будівництві у найвіддаленішому селі Ужгородщини заклали у лютому 2016 року, будівля була готова вже у липні 2018 року. Потім за кошти району і за підтримки облдержадміністрації монтувалася нова система опалення із використанням енергоефективних технологій. Нова школа замінила для малечі стару будівлю, вік якої сягнув майже 100 років.

Менше, ніж за місяць, понад три десятки місцевих учнів, серед яких багато представників національних меншин, стануть до навчання у сучасному комфортному приміщенні, а в будівлі старої школи облаштують харчоблок.

Це не перший реалізований за участі меценатів з Нідерландів проект в Ужгородському районі. Спільними зусиллями ремонтувалися і відновлювалися соціальні об’єкти, такі важливі для громади. Сьогодні на честь свята місцеві школярі підготували почесним гостям концертну програму, у відповідь отримали подарунки і обіцянку подальшої підтримки.