АНОНС. Скільки коштують в Ужгороді квартири і будинки, як розвивається ринок нерухомості

Ріелтор Беата МЕНДЕЛ детально розповіла, на що потрібно звернути увагу перед тим, як купити квартиру, у  якому районі Ужгорода найдорожча нерухомість та які будинки  користуються найбільшим попитом

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Нерухомість завжди цінувалася найбільше. Утім зараз, в умовах, коли ринок житла надзвичайно багатий на пропозиції, часом продати будинок чи квартиру непросто. Так само іноді важко підібрати собі хату, квартиру чи приміщення для бізнесу до душі. То місце не підходить, то ціна не влаштовує, то сама будівля не подобається. У таких випадках на допомогу приходять ріелтори, які професійно знаються на ринку нерухомості і можуть допомогти клієнту зробити правильний вибір, здійснити операцію купівлі-продажу та ще й заощадити час.

Отже, сьогоднішнім гостем прес-центру газети «Неділя Закарпатські новини» є ріелтор Беата МЕНДЕЛ. Під час наших «Недільних бесід» вона розповіла про те, які зараз ціни на нерухомість в Ужгороді, яка вартість оренди, на що потрібно звертати увагу при купівлі житла, які райони міста вважаються найпрестижнішими та багато іншого.

– Як проходить ваш робочий день? За що любите свою роботу?

– Я справді дуже люблю те, чим займаюся. Це – робота-хобі. Маю стаж більше 20 років. Моя професія чудова тим, що я не змушена сидіти на роботі від дзвінка до дзвінка, працюю без примусу, графік визначаю собі сама, звісно, корегуючи його з клієнтами. Мені потрібно ходити на об’єкти, оглядати їх, спілкуватися з людьми. Хтось із них навідується до мене в офіс, до когось я приходжу особисто, аби ознайомитися з об’єктом, передивитися документи. Ніколи не виставляю на продаж нерухомість, яку не можна продати і на яку у власників із документами є якісь проблеми. Але інколи вони навіть не знають про те, що з паперами не все добре. Наприклад, хтось із сім’ї  помер, люди не оформили спадщину, а от коли потрібно продати квартиру, виникають труднощі. Тож, проводячи інспекцію документації, я підказую замовнику, що потрібно зробити, щоб у разі появи клієнта ми могли його одразу продати. І це – основна задача ріелтора. Хоча нас законодавство не захищає, досі Верховна Рада не прийняла жодного закону про ріелторську діяльність, але ріелтори потрібні. На жаль, деколи до нас неоднозначне ставлення з боку населення. І це відбувається саме через те, що законом ми не захищені. Психологія – цікава річ. Люди звертаються по послуги і просять допомогти, а коли допомагаємо, думають, за що нам вони мають платити гроші. Буває, приходить клієнт і виставляє об’єкт на продаж, а на таку нерухомість у мене був замовник раніше і за два дні людина здійснює покупку. Потім продавець дивується, як то… мовляв, ми нічого й не робили і нам немає за що платити. Але ж скільки б він продавав те майно сам! Швидкість реагування часто у людей викликає неправильні відчуття, їм здається, що ми нічого не робимо. Але ж ніхто нікому не забороняє продавати самостійно. Будь ласка! У Америці, наприклад, продавець без ріелтора покупцеві навіть будинок не має права показати. У нас закони інші. І це добре. На мою думку, людина завжди повинна мати право вибору.

А чи є клієнти, яким дуже важко підібрати квартиру? На що потрібно звернути увагу, перед тим як купити квартиру? Які райони вважаються найдорожчими? Які будинки зараз користуються найбільшим попитом?  А кількість землі довкола будинку чи впливає на вартість? Чи має важливе значення? Оренда під бізнес. Чи звертаються підприємці по допомогу?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 9 листопада.

zakarpatpost.net