Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 9 листопада

День на Закарпатті був багатим на події.

В Ужгороді у «Совиному гнізді», незважаючи на холодну осінню погоду, нині ьбуло дуже спекотно. Там пройшло яскраве і видовищне літературне дійство Тетяни П’янкової «Голоси».

Організатором вражаючої події виступила газета «Неділя Закарпатські новини».

За словами голови редакційної ради газети «Неділя Закарпатські новини» Михайла Носи, у нього виникла створити щось цікаве, креативне і таке, що відповідало б запитам та потребам нинішнього суспільства. Таким чином уже не вперше, він запросив до Ужгорода поетесу, яка добре знається на поезії інтимного змісту Тетяну П’янкову.

За спричинені тяжкі тілесні ушкодження, що призвели до смерті жінки, мешканець смт. Королево проведе 7 років за гратами

Про це повідомляє прокуратура Закарпатської області.

Вироком Виноградівського районного суду Закарпатської області визнано винним мешканця смт. Королево, Виноградівського району у спричинені умисних тілесних ушкоджень тещі, від яких жінка загинула.

В ході судового слідства прокурором доведено, що обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, в ході сварки та штурханини з дружиною, наніс тещі, яка стала на захист доньки, серію ударів.

На останок, чоловік з силою штовхнув жінку, яка не втримавши рівновагу впала та отримала смертельну травму. Обвинуваченого визнано винним в умисному заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України) та засуджено до 7 років позбавлення волі.

31 жовтня в Коломийському районі у закинутому приміщенні біля залізо-дорожнього вокзалу виявили тіло жінки з насильницькими ознаками.

Тоді поліцейські просили допомогу, аби встановити особу вбитої. За декілька днів з’ясували, що загибла – уродженка   Виноградова Ганна Клєшчьова 1987 року народження.

Вбивцею виявився 54-річний уродженець Снятинського району, який судимий за злочини пов’язані з нанесення   умисних тілесних ушкоджень, – повідомляє прес-служба поліції.

Чоловік веде антисоціальний спосіб життя та тривалий час проживав у закинутих приміщеннях села Гвіздець, Коломийського району, де і було виявлено тіло. До слова, вбита також вела антисоціальний спосіб життя.

66-річний Володимир Калантаєвський переконаний, що зцілився біля святині – чудотворного образу Божої Матері «Зіновинська» у селі Шевченковому Літинського району на Вінниччині. Смертельну недугу – онкологію простати – чоловіку діагностували у лютому 2017 року. Рак підтвердили усі лабораторні та УЗД-дослідження. Коли родина почула діагноз, найперше звернулася по допомогу до Божої Матері, пише популярна на Закарпатті  газета «Поради ЗДОРОВ’Я».

– Ми поїхали у Вінницю в онкодиспансер, – розповідає 33kanal.com дружина Валентина. – У чоловіка взяли біопсію і встановили, що у шести точках є ракові клітини. Лікар радив пройти томографію тазостегнової частини, бо могли бути метастази. З лікування нам пропонували вже тільки променеву та хіміотерапію, бо операцію робити було пізно.

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Наталя Маєцька стверджує, що дії Свалявської районної державної адміністрації Закарпатської області спрямовані на вчинення тиску на суд. Про це повідомив прес-центр судової влади України.

У провадженні Закарпатського окружного адміністративного суду Закарпатської області перебуває адміністративна справа за позовом Свалявської районної державної адміністрації Закарпатської області до Свалявської районної ради Закарпатської області про визнання протиправним та скасування рішення районної ради від 20 грудня 2017 року «Про районний бюджет на 2018 рік», пише ukrainepravo.com.

Як повідомила суддя, під час підготовчого судового засідання представники позивача пояснили, що надали всі докази, на які вони посилаються у позові, необхідності у витребуванні інших доказів немає.

Надзвичайно розумна, допитлива, хитра і спостережлива ворона цими днями потоваришувала з журналістом газети «Неділя Закарпатські новини».

Невільно він став свідком унікальної дружби між пернатою та людиною, що не пошкодувала від неї власну їжу і поділилася останнім шматочком… сала.

Знайомство відбулося в Києві на парковому мості, що веде до Труханового острова. Там чорно-сіра сиділа і спостерігала за рибаком, який ловив рибу.

Птаха прилаштувалася на перилах і не зводила з чоловіка очей. У нього з собою було сало. Напевно, саме воно їй і сподобалось. Ворона абсолютно не боялася від нього, і навіть позувала перед фотоапаратом нашому журналісту. Тож він разом з рибаком і придумав їй ім’я Клара.

Сьогодні дуже багато говорять про те, що своїх дітей треба виховувати як справжніх принцес і принців, що вони мають рости в атмосфері свободи та зазнати з самого малечку багато радощів. Здається, саме так виховувала мою внучку і дочка. Вона давно розлучилася. Працювала на заводі, причому, часто у вихідні та в позаурочний час. І  це все для того, аби наша Іринка мала червону ікру, одягалася елегантно і дорого, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Ми, бабуся та дідусь, не дуже могли їм допомогти. Звичайно, все, що не стосувалося грошей, ми віддавали їм сповна. Я живу в Ужгородському районі, маємо ми тут і свій маленький город. Практично все з городу діставалося їм. А ще я чи не щодня сідала в автобус, щоб поприбирати у квартирі дочки, щоб щось смачненьке їм зготувати, побігти за продуктами. Це поки дочка гарує в понадурочний час.

Іра все це бачила, але сприймала, як належне. Спочатку тому, що вона була маленька, потім мама казала, що вона перевантажена уроками. І ось так тривало до 12 років.

Співробітники слідчого відділення та сектору кримінальної поліції Іршавського відділення поліції встановлюють  обставини та мотиви злочину, що трапився у одному із сіл на території району.  За фактом  розпочато досудове розслідування.

До поліції Іршавщини надійшло повідомлення про передчасну смерть 48-річного жителя одного із сіл  Іршавського району. Слідством встановлено, що 59-річна співмешканка загиблого, у ході сімейної сварки, схопила з печі дерев’яне поліно та нанесла чоловікові кілька ударів по тілу та голові. Отримані тілесні ушкодження для потерпілого стали смертельними.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

«Виїхавши на місце події, поліцейські встановили, що зовні на тілі померлого наявні незначні синці. Присутня на огляді співмешканка стверджувала, що чоловік втратив рівновагу і впав, тому на тілі і є ушкодження. Проте, у ході проведення судово-медичної експертизи медики  виявили внутрішні травми, не характерні для падіння. У зв’язку з цим кваліфікацію справи було змінено на умисне вбивство. Проведеними слідчо-оперативними діями було встановлено, що травми, які призвели до смерті чоловіка, йому завдала співмешканка», – зазначив керівник слідчого відділення  поліції Іршавщини Михайло Світлинець.

Раніше кілька разів судима молодиця на шлях виправлення не стала, навпаки – вдалася до нових злочинів. Вона прийшла в оселю мешканки Мукачева і обчистила її, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

У судовому засіданні свою вину визнала та пояснила, що 31 січня 2018 року після обіду ходила вулицями міста і просила в людей продукти харчування.

«Коли підійшла до того будинку, побачила, що хвіртка відкрита, тому зайшла на подвір’я, постукала в двері, однак ніхто не вийшов, – пояснила жінка. –  Потім побачила ключ від дверей, відчинила і почала гукати господиню. Не відгукнувся ніхто. Я вирішила зайти до хати. Там  побачила скриньку, у якій знайшла золоті прикраси. Вони мені сподобалися, тож я їх забрала. Пішла з ними на ринок і продала золоті каблучки за 2500 гривень. Відтак поїхала в Ужгород. За отримані гроші купила продукти та ліки для дітей, оскільки ніякої грошової допомоги на їхнє утримання не одержую. Діти проживають разом зі мною, перебувають на моєму утриманні, оскільки чоловік знаходиться у в’язниці».

У четвер, 8-го листопада 2018 -го року, о 06-23 годині ранку до Оперативно-командного центру рятувальників надійшло повідомлення щодо дорожньо-транспортної пригоди на автомобільній дорозі місцевого значення по адресі: місто Рахів, вулиця Красне Плесо, інформували в прес-службі Управління Дерржавної служби надзвичайних ситуацій України в Закарпатті.

Водійка автомобіля «Skoda Octavia», 2007-го року випуску не змогла впоратись із кермуванням та допустила виїзд автівки в русло річки Тиси.

На щастя, в аварії постраждалих не було

В результаті аварії травмовані та загиблі особи на місці ДТП не виявлені. Для вилучення автомобіля із русла річки залучались співробітники відділення ДПРЧ- 3 міста Рахова.

 

zakarpatpost.net