АНОНС. Як баба Анця рішила громадськов активістков стати

Прийшла баба Анця до куми у гості, а вона зажурена. Каже: «Майже МВФ Україні кредит не дасть, пенсії нам затримають. З чого жити будемо – не розумію». Сумно стало якось на душі і бабі. Повернулась вона додому і сіла розмірковувати: що робити. А тут дід із улюбленою газетою «Неділя Закарпатські новини» сидить і починає їй читати, що в Ужгороді мітинг якийсь буде.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Баба знервована, їй не до мітингів, пішла до себе в кімнату і мало не плаче, де ж гроші розкопати, адже в онучки скоро День народження – і подарунок якийсь купити треба буде, і гостину зробити.

І тут її осяйнула геніальна, як їй тоді здалося, думка.

«Помню, Марічка ми розказувала, што в Києві за мітинги та усякі акції протесту платят. Она в Інтернеті читала. Там уд 80 до 140 гривню мож заробити. Аж стояти з плакатами, платят май много. Туди привозять челядь із різних областю. Пак ото файна робота! Нич і чинити не треба! Май легко, ги на базарі у вароши яйця та кури продавати, бо на них ще покупатєлю треба найти. Або скорше ,чим гриби в лісі збирати, а дале їх ще сушити або маринувати. А туй стойиш собі, штось кричиш, а за то тобі гроші самі в кошельок течут. А я з прапором стояти буду! Може ми хоть 91 гривню дадут. Ото ни плакат, но айбо й не з голими руками. Ото файний заробіток. Айбо ще туди лиш молодих берут, пінзіонеру їм не все треба. Треба ся упарадити та їхати у варош!»

Щаслива баба підбігла наче окрилена, до діда і поцілувала його в чоло.

«Анцьо! Ти што здуріла? – здивувався він. – Ти ня не цюльовала вже 37 году, а не спиш изо мнов уже 21».

«Діду, я на заробітки їду!» – щасливо закричала стара.

«Ти, жоно, у свойому розумі? Куди тобі вже такуй старуй на Чехи їхати?

«Та я в Ужгород лем. Пак ти розкажу», – майже підстрибнула баба в кімнаті.

«Скоро вибори і всі політики ся активізували, – продовжувала вона роздуми, шукаючи в шафі, що б одягнути. – У телевізорі їх часто вказувати начали. У вароши точно якісь забастовки тепер будут. Йой, як добре! Колись були модні терористи, а тепер – активісти. Буду і я тепер парадьошна активістка».

Що ж відбувалося далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 9 листопада.

zakarpatpost.net