Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 11 листопада

День на Закарпатті був багатим на події.

Останнім часом на Закарпаття активно почали приїжджати голлівудські актори та режисери. Наш край став чудовим майданчиком для зйомок фільмів, яким пророкують велике майбутнє у світовому кінематографі.

Але не лише унікальною природою славиться наша область і не лише історичні стрічки можна знімати на території області.

У закарпатському Хусті є дивовижне місце, де можна зняти просто неймовірний фільм жахів. Така кінострічка може легко здобути усі можливі Оскари.

Там не потрібно жодних декорацій, достатньо прогулятися територією і встановити у різних місцях камери.

Мова йде про Хустський Водоканал.

Це підприємство відповідає за якість води третього за величиною міста в області, але сам «центральний офіс» нагадує звалище сміття.

Територія захаращена, приміщення руйнуються, каналізаційні відстійники такі переповнені, що фекалії з них от-от виллються.

Запахи на Водоканалі – окрема тема. Із ними не можуть зрівнятися жодні парфуми світу. Найкраще на екскурсію туди ходити з ватно-марлевою пов’язкою або в період нежитю, аби не втратити свідомість від ароматів.

Почула баба Анця, що сусідка Юлішка молодого коханця знайшла, і жаба її зразу задавила.

«Нєвоя би ї побила із Юлішов, – думає про себе, – шльондра одна. Такого си фаттьова найшла! А я свойому пердуну нігда не ізміняла. Терплю му всьо життя і слухаю вночи, як пердит. Толку з нього вже давно ніякого. Треба би й собі якогось молодюка найти. Айбо мені треба багатого. Надоїло ми копійку до копійки всю жизнь складовати. Най ня обезпечує, най ня по курортах возит, най ми купує всьо, про што мечтаю. Достамся натерпіла. Тепер і мені  треба для себе пожити. Лиш де такого найти? Провбовалам Москаля соблазнити… ун уже й не молодий, айбо й то ми ся не вдало. А молодого де глядати?», пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Коли ранком карпатські долини охоплює туман, а повітря, не втрачаючи своєї кришталевої чистоти, стає густим, наче маслянка, саме час дивовижної прогулянки верхи. Лагідна хода коня гірськими стежками понад туманом створює враження, ніби пропливаєш над морем білих хмар у самісінькому небі.

Ці відчуття отримуєш за умови, якщо твоїм супутником є особливий кінь – гуцульський. Яких місцеві жителі поміж собою часто й називають небесними кіньми, пише gazeta.ua.

Вольові, сильні, компактної статури, витривалі, здатні жити та працювати у важких умовах – такими є питомо українські гірські коні, чия порода сформувалася у Карпатах кілька століть тому. Гуцульські коні, як офіційно їх називають, є надзвичайним вітчизняним скарбом. Який ми нещодавно мало не втратили, адже порода через свою нечисленність наприкінці 70-х років була оголошена реліктовою. Втім, сьогодні кількість цих коней потроху зростає в Україні і в сусідніх державах, де цілеспрямовано й наполегливо відроджують поголів’я. Тому є надія, що наші онуки ще побачать живих гуцуликів, а не їхні тривимірні моделі чи інші невтішні копії.

Ерік ГАЛАМБА: «Люблю бувати у компанії тих людей, які розвиваються, постійно працюють над собою»

Граційний танець з гімнастичними вправами на пілоні нині все більше набирає популярності. Попри те, що в Україні про Pole Dance дізналися порівняно недавно, цей яскравий вид спорту вже встиг знайти прихильників на Закарпатті, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Хоча й для багатьох жердина більше асоціюється з дівчатами і стриптизом, та ужгородець Ерік Галамба – неодноразовий чемпіон України з Pole Dance, підтвердив, що чоловічий пілонний спорт може бути ще красивішим, ніж жіночий. Раніше хлопець професійно займався хореографією і вже трохи більше трьох років танцює на пілоні (спеціальній жердині для танців).

Отже, сьогодні в прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з ним про екстремальні захоплення, трюки та інші акробатичні елементи на пілоні, змагання та модні вечірки, роботу над собою та важливі спортивні перемоги.

На Виноградівщині ром тримає кішок на ланцюгу і вбиває чотирилапих за відповідну плату. Тварини благають звільнити їх на своїй кошачій мові, але хлопець не реагує, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

До редакції zakarpatpost.net звернулася мешканка Виноградівщини і повідомила страшну звістку. Місцевий ром, за її словами, вже давно знущається над тваринами.

«Коли в сусідів народжуються кошенята, вони кількох залишають, а всіх інших просять цього молодика, аби він їх затопив. Робить це хлопець за відповідну плату. Він убиває і цуценят, загалом йому байдуже, кого позбавляти життя. Потім трупи закопує в землю. Я знаю, що це гріх, але вдіяти нічого не можу, зупинити його – також», – написала жінка.

На жаль, на Закарпатті до подібного вбивства тварин, особливо новонароджених, вдається ще багато людей. Хоча домашніх улюбленців за невелику плату можна стерилізувати і в такому випадку вони не приносять потомство й у господарів не виникає питання, де прилаштувати потім малечу. У всьому світі діє подібна практика і вона себе цілковито виправдала. Це – гуманно, законно і правильно.

Але й це ще не все.

В Ужгороді чоловік, що вигулює чужу собаку, нацьковує її на інших. Про це вчра у спільноті “Кожен має другий шанс (Ужгород) повідомила Ірен Тімков‎.

За її словами, молодик вигулює чужого стафа на проспекті Свободи і поводиться при цьому неадекватно, нацьковує собаку на інших тварин, не виключено, що й на людей.

Біля Ужгорода знайшли труп чоловіка. Як повідомляє Відділ комунікації поліції Закарпатської області, вчора, 10 листопада, в Ужгородське відділення поліції надійшла інформація про смерть людини. Житель села Оноківці виявив на одній з дач у дачному масиві “Виноградар” труп чоловіка.

Загиблим виявився 43-річний чоловік, який проживав на цій дачі. На тілі виявлено ознаки насильницької смерті.

Поліція розпочала за даним фактом кримінальне провадження, попередня правова кваліфікація – ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України (Умисне тяжке тілесне ушкодження,що спричинило смерть потерпілого).

Правоохоронці вже встановили коло осіб, які можуть бути причетні до загибелі чоловіка, й працюють над їх затриманням і доведенням вини. Триває розслідування.

Учора в Ужгороді пройшов котячий конкурс краси. Подія проходить уже в 26-те.

Започаткував “Міс-Кіс” відомий на Закарпатті візажист Юрій Абросімов. Наразі конкурс проходить без його участі.

Приз глядацьких симпатій у цьому році дістався велетню породи Мейн-кун Мартіну.

У 2014 році він на “Міс Кіс” отримав аж  дві нагороди «Гран Прі» та «Глядацькі симпатії».

Гран-прі цьогоріч дісталося сомалійській кішці.

Як повідомляв zakarpatpost.net, раніше відбулися дві контрольні поїздки на швидкісному поїзді з Ужгорода до Львова за участю спеціалістів, аби вивчити маршрут.

Тестова поїдка пройшла у серпні і завершилася вдало, однак під час рейсу виникло ряд питань, які потрібно вирішили.

«Поки що коли Інтерсіті запустять – невідомо, – каже начальник Ужгородського залізничного вокзалу Юрій Товт. – Була поїздка разом із фахівцями, які детально досліджували , як просувається поїзд в горах, як іде на підйоми, де можна більше розігнатися, де потрібно загальмувати.  Проїхалися два рази, але поки що ніякі дати не озвучено».

Утім сама Укрзалізниця зацікавлена в тому, аби до області, що межує з чотирма європейськими державами швидкісний потяг було запущено. Але поки що існує ряд труднощів.

Крім того, залізничники розрахували загальну тривалість шляху між Львовом і Ужгородом новим поїздом – 4 год. 30 хв.

zakarpatpost.net