Чому в ужгородській лебединій родині сталася трагедія

Лебедина ідилія на озері «Кірпічка» в Ужгороді почалася два роки тому. Саме тоді на водоймі поселилася пара білоперих красенів.

Газета «Неділя Закарпатські новини» від самого початку уважно стежила за життям лебедів, яких останнім часом у місті явно побільшало. Утім мова піде не про тих, що прилітають на Уж, а лише про «кірпічних».

22 жовтня в житті лебединої родини трапилася трагедія.

Близько  9 години ранку лебедятко, що було найбільш ручним,  за словами очевидців, під час тренувального польоту загинуло, вдарившись у внутрішню загороджувальну сітку кортів і спортмайданчиків спорткомплексу «Юність». Воно перелетіло зовнішню сітку, але для маневру не вистачило сил і вміння. Судячи з усього, смерть настала миттєво,пташеня не страждало… Кажуть, воно зламало шию і шансів на порятунок не мало зовсім. Пернатого поховали неподалік, а родина, відчуваючи втрату, зібралася разом у родинному гнізді в очереті і явно нервувала. Птахи мали переляканий вигляд.

Волонтери кажуть, що якби сітку по периметру кортів завчасно позначили яскравими стрічками-прапорцями, нещастя можна було б уникнути…

zakarpatpost.net