Швейцарські екологи виступають проти забудови Свидовця

Представники екологічних організацій Швейцарії разом із українськими активістами, які виступають проти курортної забудови карпатського масиву Свидовець, передали через посла Президенту листа із вимогою захистити Карпатські ліси.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор екологічної організації “Бруно Мансер Фонд” Лукас Штрауман.

“У місті Берн представники української групи Free Svydovets, швейцарської екологічної організації Bruno Manser Fonds, Forum civique Еuropеen та Європейського кооперативу Лонго Май звернулись до українського посольства у Швейцарії та передали українському послу Артему Рибченку офіційне звернення про захист Карпатських лісів”, – повідомив він.

За словами Штраумана, звернення, яке підписали 8258 швейцарців, закликає Президента України забезпечити сталий розвиток управління лісами та охорону особливо важливих територій від вирубок лісів.

Гірський хребет Свидовець розташований на південному заході України у верхів’ї річки Чорна Тиса. Усередині цієї тендітної екосистеми з полонинами, гірськими озерами та приполонинними лісами планується будівництво гірськолижного курорту. Місцевий екологічний рух Free Svydovets прагне протистояти цьому гігантському проекту та зобов’язався захистити Свидовецький масив.

За словами Лукаса Штраумана, українського посла вразила прихильність швейцарського населення до збереження Карпатських лісів і він пообіцяв передати петицію до відповідних органів влади України.

Як раніше повідомляв Укрінформ, в Україні також зареєстрована петиція щодо захисту масиву Cвидовець, зініційована групою активістів, що виступають проти будівництва курорту на Закарпатті. Станом на сьогодні її підписало майже 4 тисячі громадян.

На Закарпатті планується будівництво мега-курорту Свидовець, що має стати продовженням вже відомого гірськолижного курорту Буковель. Свидовець запланований одним із найбільших курортів, за день тут планується обслуговувати 28 тисяч туристів.

zakarpatpost.net