АНОНС. Як може татуювання вплинути на долю закарпатців

Майстер тату Олександр  Рабкевич розповів, у якому віці та на яких частинах тіла найкраще робити татуювання та розвіяв деякі міфи

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Колись наколки вважалися знаком бунтарів. Церква виступала категорично проти малюнків на тілі. Зараз же татуювання стали настільки невід’ємною часткою культури, що їх можна побачити не лише на мужніх чоловічих плечах, але й на руках тендітних дівчат. Молодь, яка прагне відрізнятися від інших, таким чином нерідко самостверджується і обирає певний знак чи символ, який хоче відтворити на собі. Зараз тату – це не просто чорні візерунки чи літери, а складні багатоколірні композиції, які виконуються поетапно і можуть займати великі площі на шкірі, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Тож яка нині мода на татуювання, на які частини тіла найчастіше їх наносять закарпатці, які обирають малюнки і чи дійсно процес нанесення татуювання настільки болісний, як про нього кажуть… Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з майстром тату з Ужгорода Олександром  Рабкевичем.

– Що надихнуло займатися такою незвичною справою? Чи давно працюєте майстром тату?

– В мене є друг та напарник  Кріс Хіріц. Ми робимо татуювання і в Ужгороді, і в Будапешті.  Своє перше татуювання я зробив саме у нього. Тоді мені було років 19. І от одного разу я зустрів знайомого й побачив на його тілі на той час  чудову роботу Кріса. Це був вовк у стилі реалізму. Виглядало круто. І ціна мене влаштовувала. Тож я запалився, прийшов до нього й ми домовилися про сеанс. Потім зробили татуювання, мені сподобалось. Через тиждень-два зробив уже друге. Відтак ми здружилися, почали багато спілкуватися. Мені також захотілося спробувати робити татуювання. Я  захоплювався малюванням, малював портрети, в мене гарно виходило, тому хист до цього мав. Кріс мені пояснив основи, і я спробував. Та справжні знання приходять із досвідом. З кожною роботою виходить все краще. Зараз уже більше п’яти років, як займаюся цією справою.

Чи існує мода на татуювання? Які тату зараз найчастіше замовляють закарпатці? Скільки максимум може тривати нанесення татуювання? Чи є такі клієнти, які хочуть переробити татуювання на інше або взагалі його позбутися?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 16 листопада.

zakarpatpost.net