Після Ужгорода Будапешт став другою столицею бронзових партизанів

Ужгородський скульптор Михайло Колодко відомий не тільки на Закарпатті. Нещодавно в Угорщині відкрилася його виставка міні-скульптур. І про нього написало угорське видання varosban.

Михайло Колодко після переїзду до Будапешта у 2017 році показав свої роботи у Будапешті. Він – майстер мініатюрних скульптур і найбільшою з його робіт є пам’ятник Ігнатію Рошковичу – в Ужгороді та Будапешті. Інші публічні статуї є крихітними. Деякі – як наперсток.

Чим же здивував Михайло Колодко Будапешт? Унікальним хробачком із відомого мультфільму, на якого одягають навіть шарф та шапку. Посудиною поруч із замком Вайдахуняд. Його Ференц Ліст, що прямує до Терміналу 2А в аеропорту. Мертва білка ховається за статуєю Колумбу. Скульптура є й на Набережній Бем перед російським танком, перед синагогою вулиці Доханя.

Михайло Колодко спромігся зробити дивовижні монументальні роботи, дотримуючись принципу збереження матеріалу. З одного боку, йому вдалося досягти того, що його партизанське мистецтво не витратне фінансово, а з іншого боку, релятивізувало концепцію “великого”.

Його твори були дуже високо оцінені всіма. А відтепер роботи художника в Будапешті можна побачити в одному місці – в художньому музеї Кахана.

Скульптури, представлені там  – лише копії, їхні оригінали зберігаються на вулицях Будапешта та Ужгорода, у колекціях приватних осіб.

zakarpatpost.net