Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 18 листопада

День на Закарпатті був багатим на події.

Ріелтор Беата МЕНДЕЛ детально розповіла, на що потрібно звернути увагу перед тим, як купити квартиру, у  якому районі Ужгорода найдорожча нерухомість та які будинки  користуються найбільшим попитом

Нерухомість завжди цінувалася найбільше. Утім зараз, в умовах, коли ринок житла надзвичайно багатий на пропозиції, часом продати будинок чи квартиру непросто. Так само іноді важко підібрати собі хату, квартиру чи приміщення для бізнесу до душі. То місце не підходить, то ціна не влаштовує, то сама будівля не подобається. У таких випадках на допомогу приходять ріелтори, які професійно знаються на ринку нерухомості і можуть допомогти клієнту зробити правильний вибір, здійснити операцію купівлі-продажу та ще й заощадити час.

Отже, сьогоднішнім гостем прес-центру газети «Неділя Закарпатські новини» є ріелтор Беата МЕНДЕЛ. Під час наших «Недільних бесід» вона розповіла про те, які зараз ціни на нерухомість в Ужгороді, яка вартість оренди, на що потрібно звертати увагу при купівлі житла, які райони міста вважаються найпрестижнішими та багато іншого.

У мережі з’явилися фотографії контрабандиста, який вбив прикордонника, начальника відділу прикордонної служби «Ділове» майора Вадима Березинського. Як раніше повідомляв zakarpatpost.net, працівник Державної прикордонної служби України, якого 16 листопада автомобілем збили, помер.

Після інциденту він був у критичному стані і впав у кому. Офіцеру Вадиму Березенському зробили операцію, але врятувати його життя медикам так і не вдалося.

17 листопада, поліція Закарпатської області затримала чоловіка, який підозрюється у замаху на вбивство прикордонника.

Ним виявився 34-річний житель Рахова.

“Євробляхер-контрабандист, який убив прикордонника і втік з місця злочину, затриманий поліцією. У неділю суд – ст. 348 КПК . Міра покарання за статтею – довічна тюрма. Сволота. Але офіцера нашого не воскресиш”, — написав Авакову себе на сторінці у соцмережі.

Сьогодні відбувся суд, на якому обрали запобіжний захід для вбивці. Суд вирішив заарештувати його на 60 діб без визначення застави.

Декілька останніх місяців увага всієї країни прикута до процесу отримання Україною Томосу, спеціального церковного документу, який дозволить створити в країні національну православну церкву – автокефальну, тобто незалежну по відношенню до Російської православної церкви.

Отримання Томосу – питання часу. Рішення Синоду Вселенського патріархату було прийнято ще 11 жовтня. Згідно з цим рішенням, Вселенський патріарх продовжує процедуру надання Томосу, а отримає його Українська церква після завершення процесу об’єднання, пише groza-news.

Та цьому противиться Російська православна церква, яка як наслідок, фактично розірвала зв’язки з Константинополем, так і її сателіт в Україні – УПЦ.

Не виключенням стали і представники духовенства УПЦ Закарпаття, що зі всіх сил перешкоджають створенню Єдиної української помісної церкви в тому числі й дестабілізуючими кроками у релігійному житті нашого краю.

Прийшла баба Анця до куми у гості, а вона зажурена. Каже: «Майже МВФ Україні кредит не дасть, пенсії нам затримають. З чого жити будемо – не розумію». Сумно стало якось на душі і бабі. Повернулась вона додому і сіла розмірковувати: що робити. А тут дід із улюбленою газетою «Неділя Закарпатські новини» сидить і починає їй читати, що в Ужгороді мітинг якийсь буде.

Баба знервована, їй не до мітингів, пішла до себе в кімнату і мало не плаче, де ж гроші розкопати, адже в онучки скоро День народження – і подарунок якийсь купити треба буде, і гостину зробити.

І тут її осяйнула геніальна, як їй тоді здалося, думка.

«Помню, Марічка ми розказувала, што в Києві за мітинги та усякі акції протесту платят. Она в Інтернеті читала. Там уд 80 до 140 гривню мож заробити. Аж стояти з плакатами, платят май много. Туди привозять челядь із різних областю. Пак ото файна робота! Нич і чинити не треба! Май легко, ги на базарі у вароши яйця та кури продавати, бо на них ще покупатєлю треба найти. Або скорше ,чим гриби в лісі збирати, а дале їх ще сушити або маринувати. А туй стойиш собі, штось кричиш, а за то тобі гроші самі в кошельок течут. А я з прапором стояти буду! Може ми хоть 91 гривню дадут. Ото ни плакат, но айбо й не з голими руками. Ото файний заробіток. Айбо ще туди лиш молодих берут, пінзіонеру їм не все треба. Треба ся упарадити та їхати у варош!»

На набережній Незалежності в Ужгороді частину тротуару виклали бруківкою. Також там встановили дві пробні нові лавиці.

Оновлена набережна має дуже гарний презентабельний вигляд.

Перестелена ділянка справді сучасна, акуратна. Бордюри виглядають просто ідеально. Саме таким має бути покриття у європейському місті. Його просто не порівняти зі старою радянською шлакобетонною бруківкою, яка там була раніше і якою вкрито ще не відремонтовану частину набережної.

Тим часом у соцмережах активно триває обговорення ремонту.

Більшість ужгородців радіють, що роботи почалися і висловлюються про нову тротуарну плитку позитивно.

13 листопада в Хусті у власній квартирі знайшли повішеною викладачку Закарпатського базового медичного коледжу. Що ж стало причиною того, що жінка вкоротила собі віку? Газета «Неділя Закарпатські новини» поспілкувалася зі знайомими 45-річної Оксани Янюк і спробувала з’ясувати причину трагедії, пише газета «Неділя Закарпатські новини»

«13 листопaдa, близько 11 години, рaнку до чергової частини Хустської поліції надійшло повідомлення вiд фельдшерa «Швидкої допомоги» про те, що лікарі констaтувaли смерть мiсцевої мешканки 1973 року нaродження через повiшення. Слiдчо-оперaтивнa групa, яка прибула на місце події, поспілкувалася з мaмою зaгиблої. Жінка запевнила, що у дочки остaннiм чaсом був депресивний стaн. Тiло загиблої нaпрaвили нa експертизу, а обстaвини трагедії нaрaзi з’ясовуються», – повiдомили у полiцiї.

Але що підштовхнуло Оксану до депресії? Невже в колективі відбувалося щось таке, що призвело до нервового розладу? Чи в її родині виникли проблеми? Жінка була давно розлученою, друзів не мала, мало з ким спілкувалася. Можливо, якби вона мала з ким поговорити про наболіле, трагедії б не трапилось. Ймовірно, в її душі давно коїлося щось недобре. Тим більше що всі в один голос запевнили, що вона давно була пригніченою. Але цікаво, чому ні з ким не поділилася про те, що її турбувало. У неї навіть не було сторінки в соцмережі, а там як-не-як багато хто знаходить співбесідників бодай для того, аби незнайомим у реальному житті людям висповідатися або просто поспілкуватися про буденні речі чи за вподобаннями.

Газета «Неділя Закарпатські новини» продовжує стежити за ужгородськими лебедями. Життя пернатих склалося трохи не так, як цього очікували ті, хто із самого початку цікавиться родиною пернатих, що оселилася на озері Кірпічка.

По-перше, те, що одне з лебедят розбилося, вдарившись об сітку на тенісних кортах спорткомплексу «Юність» для багатьох стало трагедією.

По-друге, ніхто не очікував, що вигнаний зі зграї Гоша покине озеро.

Протягом певного часу він плавав на водоймі на ділянці, яку йому виділила мама. Періодично лебедя відлучалося, кудись літало, але потім знову поверталося. А нещодавно молодий лебідь зник.

Тим часом на Ужі з’явилося інше сіреньке лебедятко, яке відганяли дорослі птахи, які також прилетіли на річку.

Багато хто думав, що то Гоша. Та, на жаль, як стало відомо, то інше пташеня.

Продовжуємо знайомити читачів газети «Неділя Закарпатські новини» з домашніми улюбленцями наших земляків

Про розумного та гарного Бархана з Перечина вже не раз писала наша газета. Він любить їсти сирі овочі та фрукти, знаходить у лісі гриби, йому подобається умиватися, тримаючи в зубах шланг, він носить велетенські важкі камені і робить багато незвичних вчинків, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Нині хазяйка чотирилапого розповіла про вівчарку ще одну цікаву історію.

Бархан надзвичайно грайливий, йому подобається пустувати. Енергійний чотирилапий багато бігає і просить ґаздиню погратися з ним.

Тож жінка придумала для собаки розвагу – купила йому літаючу тарілку для тварин, яку він охоче здоганяє, хапає у повітрі і приносить до її ніг.

Так собака може ганятися за НЛО довго і ніколи не втомлюється.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» знайшов величезного гриба. Правда не у лісі.

Хоч цей рік на гриби й не урожайний, але дехто натрапляє у карпатських лісах на справжніх велетнів.

Зокрема, на ринку на Корятовича в Ужгороді нині продають 650-грамового білого.

Знайдено богатиря було в селі Смереково Великоберезнянського району. Біля нього ріс ще один гігант, щоправда, трохи менший за розмірами. Однак два гриби разом мають вагу більше кілограма.

Із ними багато хто фотографувався, а подивитись на дари природи сходилося взагалі дуже багато людей. Іще б пак. Гриби такі гарні, наче намальовані. До того ж осінні білі завжди смачніші за літні.

Римські пелікани, якобіни, кучеряві, німецькі барабанщики та інші екзотиичні крилаті злетілися нині до Ужгорода.

У «ПАДІЮНі» проходить обласна виставка декоративних та спортивних голубів.

Організатором виступив відомий на Закарпатті птахівник Василь Полончак.

Сам Василь розводить як екзотичні породи пернатих, так і звичні для нас, утримує вдома більше 1,5 тисяч курей, двох тисяч японських та техаських перепілок, близько двох сотень голубів та до п’ятдесяти качок.

Птахівництвом займається більше 15 років.

А на виставці представлені різні породи голубів. Є і великі, і малі, і кучеряві, і білі, і сірі, і чорні.

Курей цього разу небагато.

zakarpatpost.net