В Ужгороді навпроти ОДА кипить робота біля пам’ятника, ніби це стратегічний об’єкт

В Ужгороді на площі Народній активно кипить робота – готуються до відзначення голодомору та встановлення пам’ятника жертвам радянської розправи над українським народом.

Подія важлива у межах держави, але…

Із усіх проектів ОДА вибрала один з найгірших, відкинувши при цьому цікаві проекти місцевих авторів. Зводиться монумент за проектом столичного подружжя. Він у радянському стилі. Звісно, старому керівництву саме це й припало до душі, а більш креативне і сучасне не сподобалося.

Та й загалом місце подібним пам’ятникам на Кальварії – у відповідному місці, де вшановуються всі померлі, а не в туристичному центрі Ужгорода.

Утім…. Чиновники з Закарпатської ОДА іншої думки, бо сюди їм раз на рік ближче нести квіти та лампадки для покладання і думка ужгородців їх мало цікавить.

Тож уже декілька тижнів поспіль там працюють посиленими темпами. Учора навіть у темряві трудилися, працювали люди та техніка.

Тим часом перед самою ОДА повністю запустили гарний ще кілька років тому розарій із трояндами. Квіти порозросталися хаотично і їх навіть немає кому пообрізати, аби зробити їх естетично привабливими.

Та й про саму родзинку площі фонтан не дбають. Там деяка плитка просіла і її вже давно час замінити.

Однак біля майбутнього пам’ятника вистеляють пласти трави з ґрунтом та виклали бруківку. Такого в Ужгороді ще не робили.

І для кого вся ця метушня, цей поспіх? І де всі були ціле літо, чому так активно запрацювали в останні дні перед річницею Голодомору?

Та й загалом на подібних об’єктах працюють, як бачимо, на совість, хоча вони для ужгородців ключового значення не мають, а на більш важливих нерідко роботи ведуться абияк… у тому числі при ремонті доріг.

zakarpatpost.net