АНОНС. Як жива їжа зцілює та продовжує життя закарпатців

Любомир ГЕЛЯС розповів, чому люди їдять гниль та як на Закарпатті ґвалтують корів 

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Аптеки на кожному кроці, величезна  різноманітність ліків, широкий вибір їжі у супермаркетах, а здорових усе менше. Дивно, чи не так? І це в області, де найкраща екологічна ситуація в державі, де мінеральні джерела чи не в кожному районі.  Закарпатці все частіше починають замислюватись над тим, що в основному харчування є причиною багатьох захворювань, і починають змінювати раціон, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Що ж не так у тому, що ми їмо? Які продукти не можна назвати здоровими? У чому причина більшості захворювань? Чи справді температура і нежить – сигнали для того, щоб приймати антибіотики?

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з ужгородським актором, який займається оздоровчими практиками, Любомиром ГЕЛЯСОМ.

– Коли ви замислились над тим, що потрібно змінити раціон, що підштовхнуло до змін і скільки тривав перехід?

– Моє харчування не зовсім здорове. Я не сироїд і одночасно  не м’ясоїд. Я не вегетаріанець і водночас не відмовляюся від молочки та яєць. Поясню чому. У мене вдома у холодильнику немає продуктів тваринництва. Але якщо мене запросять додому на гостину і на столі будуть страви, у які мої друзі вклали свою душу та енергію, я їх спробую. Але в моєму щоденному раціоні їх немає.

Здоров’ям займаюся 4 роки. Почалося все з того, що я «витягнув» у 2015 році з хвороби свою маму. У неї був цукровий діабет 2 типу і інвалідність через бронхіальну астму. Сам я на здорове харчування перейшов із 2018 року. До того я жив зі своїми дідусем та бабусею, які мене дуже хотіли задобрити їжею. Все, на їхню думку, краще давали їсти мені. Тож, кудись від’їжджаючи, я харчувався менш дорогою і елітною їжею – десь банан з’їв, десь яблуко, але при цьому, як я зрозумів, почувався краще, менше спав, менше втомлювався. Це були перші моменти. Тоді я зрозумів, що з моїм організмом щось відбувається. Потім почав перевіряти, що таке здорове харчування, що таке відсутність в раціоні продуктів тваринництва, передусім м’яса. Тобто якщо ти харчуєшся пельменями щодня, а потім починаєш їх їсти раз на три дні – відчуваєш кардинальну різницю у здоров’ї.

Зараз я цим займаюся дуже серйозно, їм переважно сиру їжу, лише раз на день варену.

Відомо, що м’ясо пришвидшує старіння організму, викликає багато форм раку. Яку ще шкоду воно може завдати людині? Як впливає молоко на дорослу людину? Як поєднувати правильну їжу з правильними  думками?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 23 листопада.

zakarpatpost.net