Закарпатець лупцював жертву склянкою по голові та кулаками у грудну клітку

Конфлікт почався через дівчину і закінчився вимаганням грошей

Закарпатець через конфлікт зі знайомим вирішив його побити та пригрозити вбивством. Випадок трапився в с. Клячаново Мукачівського району, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Чоловік взяв склянку і почав нею лупцювати по голові свою жертву. Потім кілька разів вдарив по плечу та бив кулаками в грудну клітку.

Судово-медична експертиза кваліфікувала ці дії як тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Як з’ясувалося пізніше, протягом більше двох місяців зловмисник вимагав від чоловіка 500 доларів.

На суді Микола (з етичних міркувань імена у матеріалі замінено) пояснив, що в жовтні зупинив у Мукачеві автомобіль. Було близько 13 годин. Присів на переднє сидіння і двічі вдарив рукою в обличчя водія, яким і був  Семен, якого він побив пізніше. За кілька днів знову штучно створив конфлікт і погрожував вбити знайомого, вимагаючи гроші. Для того, щоб знайти потрібну суму, дав йому рівно тиждень.

Того ж дня Семен дав йому 2 тисячі гривень. Для цього вони зустрілися на вулиці. Але Микола повторив, що Семен має дати йому 11 тисяч гривень і якщо через сім днів грошей не буде, він уб’є і його, і усіх рідних. Було 16 годин 20 хвилин.

Невдовзі, о 17 год 09 хв., Микола зателефонував Семенові й почав вимагати вже збільшену суму – 15 000 грн.

Тож коли збіг час, чоловік вирішив зустрітися з «боржником». Для цього обрав автостоянку. Семен справді приніс гроші, але не 15, а 13 тисяч гривень і передав Миколі. Але на зустріч він прийшов не сам… А з працівниками поліції, які й затримали зловмисника.

У судовому засіданні свою провину чоловік визнав повністю та розповів, що конфлікт почався з того, що у квітні 2016 року у кафе Семен нетактовно повів себе по відношенню до його дівчини, через що увечері він його побив. Також він пояснив, що дійсно вимагав від Семена гроші, які згодом і отримав. Заперечував тільки те, що погрожував знайомому вбивством та знищенням майна.

Отже, суд визнав Миколу винним та засудив  його до двох років умовного покарання.

Іван ДУХНОВИЧ, «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net