На Закарпатті шкільні парти чи не найдорождчі у всій Україні. Освітяни щедро розкидаються коштами

Закарпатські освітяни купили у місцевого підприємця учнівські столи вдвічі дорожче, ніж їхні колеги 

Відділ освіти Міжгірської районної державної адміністрації, що в Закарпатській області, 29 жовтня підписав договір з підприємцем Іваном Гнепою на закупівлю дев’яти комплектів письмових столів за 199,4 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Замовник не опублікував на Prozorro інформацію про те, скільки столів входить в комплект. Згідно з відповіддю на запит «НГ. Львів», один комплект містив 16 учнівських одномісних антисколіозних столів, кожен з яких обійшовся замовникові у 1,4 тис. грн. Це на 47% дорожче, ніж ціна за один стіл, наприклад, у Львівській області, пише Репортер.

Нагадаємо, відділ освіти Перемишлянської РДА замовив схожі столи за 725 грн. А середня вартість комплекту на Львівщині, в який входить стіл та стілець, становить 1,2 тис. грн. В Закарпатській області одномісні шкільні столи в середньому коштують від 475 до 849 грн. Зокрема, управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Мукачівської міської ради замовило столи по 537-769 грн за одиницю.

Іван Гнепа зареєстрований як підприємець 2008 року в смт. Міжгір’я (Закарпатська область). Протягом 2017-2018 років підприємець отримав замовлень на 545 тис. грн, враховуючи поточну угоду. З них 451 тис. грн він отримав саме від відділу освіти Міжгірської райдержадміністрації за постачання шкільних та офісних меблів.

У жодному договорі із підрядником відділ освіти Міжгірської РДА не вказав ціни одного комплекту та його складових. Також за меблі підприємець отримав ще 94 тис. грн від ДП «Міжгірське лісове господарство».

zakarpatpost.net