АНОНС. Як баба Анця хотіла головнов топ-жонов області стати

Принесла баба Анця дідові вечерю, поставила на стіл, а він газету читає і не думає їсти.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

«Діду, што там у новинці такоє файноє пише, што ти даже голубці не видиш перед собов», – спитала у нього.

«Йой, Анцьо! Даже си не представляш. Туй у «Неділі Закарпатських новинах» пише, ож новий ТОП чинят».

«А што ото, діду? Чулам, што кой на жоні файно юпка сидит, каже тіп-топ. А просто ТОП – ото штось із цурря?» – зацікавилася стара.

«Но ти, бабо, тупа ги папуча! – росміявся дід. – Пак ото журнал такий про самих успішних люди, што їх челядь упознає. Так ся й називат «Впливові люди Закарпаття»!

«Йой, я все мечтала у журнал попасти! А ще й меже таких… Там і Москаль буде?»

«Удкіль я знаю, Анцьо, ко там буде. Туй не пише. Їдь у варош до журналісту і зазвідай».

Бабу ніби електричним струмом ударило. Раптом її осінила геніальна ідея, про яку вона вирішила вголос не говорити нікому.

«Поїду! Ще й як поїду! – подумала про себе. – І не лем найду тих журналісту, айбо й попрошу їх, оби і про мене там написали тай оби ня пофотографовали і оби ми фотку туди поклали. Най ня вся область упознає! Я же заслужила! Моя жизнь чудо як насичена всякими собитіями! Родиламся, паслам корову, пушлам у школу, три класи удходилам, благо, што товди ще не 12 як тепер було, а дале… дале што… уддаламся за сього баламуту, 50 году позору із своїм дідом і всьо в порядку. Родилам трьох діти. Ходилам на поле крумплі копати, дрова кололам ги марга, сіно косила, свині годовала… і так тулько году пролетіло як один динь! Я тим журналістам усьо розкажу! Най знают, як ото жити! Не хочу бути простов, хочу бути крутов!»

Натхненна баба Анця лягла спати. Цілу ніч їй снилося, як до неї на вулиці люди підходять і просять автографи, як її на конкурс краси запрошують… а ще й у дитсадок сільський – Снігуркою на Новий рік… і розказує вона дітям не вірші та казочки, а про себе, про своє життя, а всі слухають повідкривавши роти.

Прокинулася вранці вся мокра.

Що ж відбувалося далі? Чи потрапила баба Анця в ТОП?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 23 листопада.

zakarpatpost.net