Закон про воєнний стан підписано. Слово за депутатами, які вже збираються

Президент Петро Порошенко підписав указ №390/2018, який передбачає введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо запровадження в Україні воєнного стану.

Про це повідомляється на сайті глави держави, пише zik.ua.

«Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю:

1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року «Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні» (додається, таємно, без пункту 12 нетаємно).

2. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 25 листопада, близько 20:28, катери Прикордонної служби ФСБ РФ Російський корабель відкрив вогонь по українському катеру «Бердянськ», є пораненийРосійський корабель відкрив вогонь по українському катеру «Бердянськ», є пораненийвідкрили вогонь по корабельній групі Військово-морських сил ЗС України в Азовському морі. Згодом російський спецназ захопив три військові українські кораблі: артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу». При цьому було поранено шестеро українських моряків.

У ФСБ РФ підтвердили затримання трьох українських військових кораблів в районі Керченської протоки.

У зв’язку із ситуацією на Азовському морі Збройні сили України були приведені у повну бойову готовність. МЗС України звернулося до Росії з вимогою звільнення українських моряків і повернення техніки.

Вночі з 25 на 26 листопада відбулося засідання РНБО, під час якого рада одноголосно закликала президента запровадити на 60 діб воєнний стан в Україні.

Президент Петро Порошенко запропонував Верховній Раді розглянути на позачерговому засіданні в понеділок рішення про запровадження воєнного стану в Україні.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій скликає позачергове засідання парламенту на 16:00, 26 листопада.

Рада Безпеки ООН проведе екстрене засідання через атаку Росії в Азовському морі.

zakarpatpost.net