Стало відомо, як голосували закарпатські нардепи за введення воєнного стану в Україні

Стало відомо, як голосували народні депутати України від Закарпатської області щодо проекту Закону про затвердження Указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні” (№9338)

За введення воєнного стану проголосували 4 нардепи від Закарпаття, 5 були відсутні, а Шуфрич, як завжди, протиУказ президента про запровадження воєнного стану в 10 областях України підтримали четверо нардепів: Василь Петьовка (Воля народу), Валерій Лунченко (Народний фронт), Юрій Чижмарь (Радикальна партія Олега Ляшка), Іван Крулько (Батьківщина), пише Закарпаття онлайн.

5 закарпатських нардепів під час голосування за це питання були відсутні – це позапартійні Віктор Балога, Іван Балога, Павло Балога, представник Блоку Петра Порошенка Василь Брензович і Михайло Ланьо (Відродження).

Єдиним з закарпатців, хто проголосував проти запровадження воєнного стану, був нардеп Нестор Шуфрич (Опозиційний блок).

Рішення про запровадження воєнного стану було ухвалено 276 голосами народних депутатів. Однак, на відміну від першого указу Петра Порошенка, в якому йшлося про введення військового стану на всій території України строком на 60 діб, парламент України проголосував за введення воєнного стану в 10 областях і лише на 30 днів. Відповідні зміни до свого указу вніс сам президент.

Згодом ВР також призначила президентські вибори на 31 березня 2019 року.

zakarpatpost.net