Які привиди блукають вночі Боздоським парком, лякаючи людей

Ночами у Боздоському парку в Ужгороді не лише досить темно, але й доволі моторошно. Там бродять дикі тварини, чути різні звуки. А найбільше переполоху можуть завдати звичайнісінькі коти.

У сутінках розгледіти невелику тварину не можна з першого погляду, тож коли вони на шаленій швидкості проносяться біля ніг, мимоволі стискається серце.

Двоє дівчат, яких перебіг нещодавно увечері навіть не чорний, а сірий кіт, перелякалися не на жарт. Одна з них кричала, інша хрестилася.

Свідком події став журналіст zakarpatpost.net .

Чому ж ці чотирилапі здаються такими містичними.

З кішкою справді пов’язано багато народних прикмет і повір’їв. Ця незалежна хвостата, яка «гуляє сама по собі» дуже таємнича істота. Їй навіть зараз, у ХХІ столітті, приписують магічні здібності, вірять у її зв’язок з чаклунством. Багато хто переконаний, що кішка отримує і передає інформацію з потойбічного світу і тих зоряних джерел, які недоступні людині. У всіх країнах є свої прикмети. Часто суперечливі. Одні обіцяють щастя, інші попереджають про неприємності.

Власники кішок в один голос переконують, що їхні улюбленці володіють гіпнотичним поглядом. Їх навіть іноді лякають очі кішки, що світяться в темряві. Тож і не дивно, що згідно з одним із закарпатських забобонів, дивитися в котячі очі не рекомендується, це загрожує серйозними неприємностями. Домашня кішка нерідко сприймає пильний погляд як загрозу або знак агресії і внутрішньо насторожується.

Недарма коти перед сутичкою завмирають і дивляться один одному в очі. Бували випадки, коли кішка реагувала на пильний погляд людини «неадекватно» (з людської точки зору). Краще за все, не зустрічатися очима надовго. Тоді кішка не вирішить, що ви зазіхаєте на її права.

Також вважається, що кішка здатна бачити домового. Вони навіть можуть стати друзями. Галасливі нічні ігри часто будять господарів. Однак розганяти їх не можна, інакше домовик може розсердитися.

Існує також традиція, що кішка повинна увійти в новий будинок першою. Одні вважають, що тварина прожене злу силу. Інші впевнені, що таким чином буде налагоджений контакт з домовиком.

Іноді кішка йде в дальній кут і насторожується. Це пояснюють тим, що там вона побачила нечисту силу. Потрібно допомогти домашньому улюбленцю прогнати нечисть. Тож дехто із закарпатців для цього розмахує віником, а дехто читає молитви.

Як би там не було, і від чистої чи нечистої сили втікала ужгородська чотирилапа у Боздоському парку, а нагнати жаху на людей вона таки змогла. Вона дійсно нагадувала привида і неслася доріжкою з такою швидкістю, ніби за нею хтось гнався, хоча  насправді позаду нікого не було.

zakarpatpost.net