В українців через мережу масово крадуть гроші з карток: як убезпечити себе

В Україні почастішали випадки крадіжки грошей із банківських карт завдяки покупкам їхніх власників через інтернет.

Експерти порадили, як можна себе убезпечити.

Як сказано в матеріалі OBOZREVATEL, важливо не використовувати основну карту для платежів онлайн. За словами операційного директора 10Guards Віталія Якушева, для цього можна завести окремий рахунок, розрахований спеціально для покупок у мережі. При цьому поповнювати його варто тільки в той момент, коли ви збираєтеся щось купувати.

“У такому випадку, навіть якщо інформація щодо вашої карти потрапить до рук зловмисників, ви зможете заморозити останній платіж і не втратите гроші, в крайньому разі — втратите суму чергового траншу”, — пояснив експерт.

Крім того українцям радять завжди користуватися магазинами, адреси яких знаходяться на доменах “ua” або “com”. Оскільки такі ресурси легше відстежити і потім їхніх власників можна буде притягнути до відповідальності.

Важливо також ознайомитися з відгуками тих, хто вже користувався сайтом. Причому не варто звертати увагу на відгуки безпосередньо на майданчику магазину — знайдіть за назвою магазину згадки про нього в соціальних мережах, на форумах або у ЗМІ”, — сказано в матеріалі.у

Найчастіше після скарги до правоохоронців кіберполіція сайт закриває, але вже за кілька днів шахраї відкривають схожий з іншою адресою.

zakarpatpost.net