За антиукраїнські публікації СБУ оголосила застереження депутату Хустської райради (ДОКУМЕНТ)

На початку листопада співробітники Управління СБУ в Закарпатській області оголосили офіційне застереження діючому депутату Хустської районної ради від «Опозиційного блоку», екс-заступнику голови Хустської РДА часів режиму Януковича Віталію Дулкаю.

На Закарпатті за антиукраїнські публікації СБУ оголосила застереження депутату Хустської райради (ДОКУМЕНТ)Про таке рішення громадського правозахисника Віталія Грегора у відповідь на його заяву про незаконні дії депутата повідомив нещодавно призначений начальник Управління Служби безпеки України в Закарпатській області Володимир Пахнюк, пише Закарпаття онлайн.

Підставою такого рішення стало неодноразове поширення вказаним депутатом на своїй особистій сторінці в соціальній мережі Фейсбук антиукраїнських публікацій з очевидною сепаратиською і українофобською тематикою, а саме про те, що Україна є «териториальным недорозумением», а учасники Революції Гідності – «стадом баранов».

 

Таким чином районного депутата Хустщини Дулкая В.Ю. офіційно застережено від вчинення будь-яких дій, які можуть призвести до вчинення злочинів проти основ національної безпеки України. Після чого депутат-українофоб був змушений видалити ці антиукраїнські публікації.

Окрім того, даний депутат поширював на своїй сторінці також публікації із забороненою комуністичною символікою, що є злочином за ст. 436-1 КК України, в зв’язку з чим УСБУ додатково направила до закарпатської поліції матеріали для реагування по підслідності.

“Слід зауважити, що на противагу оперативним діям обласного УСБУ, повну бездіяльність проявляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, чим фактично сам потурає антиукраїнським проявам на Закарпатті, – акцентує В.Грегор. – Адже ще 9 жовтня 2018 року я, як учасник Революції Гідності, звернувся до Г.Москаля негайно ініціювати розірвання всіх договорів з цим депутатом, оскільки фірма вищезазначеного депутата В. Дулкая здійснює більшість будівельних підрядів на Хустщині, які виконуються за рахунок районного бюджету Хустського району. Тобто, теперішня районна державна адміністрація Петра Порошенка в Хустському районі укладає договори з екс-керівником райдержадміністрації часів режиму Януковича та очевидним українофобом-сепаратистом”.

“Однак, схоже, “губернатора” не хвилює цей кричущий факт зневажливого ставлення як до учасників Революції Гідності, так і до територіальної цілісності України. Оскільки, навіть попри офіційні застереження СБУ, Геннадій Геннадійович досі не вжив жодних заходів, тому підзвітне йому керівництво Хустщини і далі “фінансує” фірму цього сепаратиста-депутата”, – вказує правозахисник.