Чи планують в Ужгороді на Корзо замінювати решітки для зливової каналізації

Про це газеті «Неділя Закарпатські новини» розповів Ужгородський міський голова Богдан АНДІРІЇВ.

– На Корзо решітки для зливової каналізації місцями виламані, зігнуті, старі. Чи планується їхня заміна?

– Їх постійно крадуть. Після проведення капітального ремонту цієї ділянки решітки встановимо нові. Інакше питання вирішити не можна. На жаль, проблема із крадіжками люків та решіток залишається.

– Інша проблема – люки. Кришки постійно крадуть. Але нещодавно в місті з’явилися дуже гарні нові – із гербом міста. Чи будуть встановлюватися ще такі?

– Так. Продовжуємо їх встановлювати. Зараз саме такі зробили на площі Шандора Петефі. У майбутньому будуть і на інших вулицях. Вони «антивандальні», обладнані спеціальними елементами з кріпленням до основи.

– А що з водогоном? Старі труби не вічні, а щоб їх замінити, потрібно копати вулиці.

Так, систему водогону зроблено ще в минулому столітті, тому заміна потрібна, і ми це поступово робимо. Наприклад, більше кілометра мережі ми замінили на вулиці Шумній, замінюємо і менші ділянки, старі насоси – на нові сучасні, зробили два резервуари на тисячу кубометрів води. Але говорити про радикальну заміну складно, на це потрібні величезні кошти, це комплекс робіт, після них необхідно відновлювати асфальтне покриття. Тому ми змушені працювати поетапно, передусім охоплюючи найбільш проблемні ділянки.

zakarpatpost.net