З професіоналами завжди цікаво! В цьому переконалися студенти-рекламісти, побувавши в редакції газети «Неділя Закарпатські новини»

Студенти другого курсу кафедри журналістики (спеціальність «Реклама та зв’язки з громадськістю») відвідали редакції газет «Закарпатські оголошення» та «Неділя».

Організатори зустрічі – канд. мистецтвознавтва, доцент УжНУ Леся Поліха та журналіст Михайло Носа.

Ця зустріч мала велике практичне значення для студентів УжНУ, адже головною темою була обрана «Психологія рекламної діяльності».

Голова Редакційної Ради Михайло Носа розповів про історію створення газет, як змінюються тематичні наповнення, рекламу, дизайн газет, як видаються іміджеві та спеціалізовані видання. За його словами, робота у ЗМІ, зокрема, і у рекламі цікава, але досить складна, тому порадив майбутнім рекламістам і піарникам у студентські роки опановувати найголовніше в обраній спеціальності, а коли прийдуть працювати до редакції, тоді будуть вдосконалювати свої уміння.

Майбутні рекламісти мали змогу ознайомитися зі специфікою рекламної професії завдяки менеджерам-практикам – головному редактору газети «Закарпатські оголошення» Мар’яні Кравчук, та менеджеру-по рекламі Світлані Іваниці. Вони наголосили, що реклама в газеті має свою специфіку: оперативна подача інформації, невисока вартість, широке охоплення – ключові фактори, привабливі для рекламодавця.

Зараз, реклама перетворилась на невід’ємну складову нашого життя. Саме завдяки засобам масової інформації вона стала масовою, всюдисущою, а отже, можна в такому випадку говорити про її ефективність.

Акцент зробили і на правилах створення та розміщення реклами, спілкуванням з рекламодавцями, нативну рекламу та брендований контент.

Видавничий Дім Валерія Тимошенка на інформаційному ринку з 2000 року, і має найпотужніший газетний бренд на Закарпатті.

Серед проектів, рекордна кількість видань – рекламно-інформаційна газета «Закарпатські оголошення», інформаційна газета «Неділя Закарпатські новини», видання «Робота та навчання», газети «Поради» та «Поради Здоров’я», угорськомовне видання «Tanacsok», «Господарські поради», «Домашня кулінарія», «Наш Ужгород». Окрім цього, у розпорядженні видавничої групи є інтернет-ресурс zakarpatpost.net, журнали «Впливові люди Закарпаття» та «Успішні жінки», власний прес-центр.

zakarpatpost.net