Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Закарпатський тиждень: війна за пам’ять, бійка за номери і очікування свята

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Так сумно склалося, що після кількох тижнів переважно гарних новин Закарпаття накрило негативом. Якщо у попередніх оглядах доводилося констатувати збільшення «втрат» на фронті перед-епідеміологічному, то усі ці прикрощі виявилися лише квіточками на фоні подій останньої семиденки.

«КАПЕЦЬ» ПОПІВАНУ?

Чи допоможе скандал довкола нової дороги з боку Закарпаття на Попіван більш відповідально ставитися до Чорногори?

Дістатися до найвищої гірської споруди в країні з боку Закарпаття віднедавна стало значно легше завдяки дорозі, збудованій лісівниками області. Ця нова дорога виходить на полонину Балцатул, що на території Рахівського держлісгоспу. Доти «швидкий» шлях до Білого Cлона існував тільки з Франківщини. Відтак, у мережі піднявся шум щодо того, що тепер Білого Слона «заїздять» недобросовісні «джипери», від яких і так потерпають Карпати. Ми спробували розібратися, чи справді це так і що треба зробити, аби екологічного лиха на Чорногорі – найпопулярнішому гірському хребті серед туристів у Карпатах – таки не сталося.

Хто вони, впливові люди Закарпаття?

Унікальний журнал назвав сотню найбільш успішних закарпатців 

Зазвичай газета «Неділя Закарпатські новини» знайомить читачів із успішними людьми, які мають чим поділитися з іншими, які відомі серед закарпатців і які прославляють наш край далеко за його межами. Саме так і з’явилася ідея зробити рубрику «Я#Успіх».

У нас справді багата на таланти область. Ми маємо чимало дійсно унікальних постатей у всіх галузях – цікавих, яскравих особистостей, якими можемо пишатися.

Чим холодніше за   вікном, тим гарячіше в українській політиці

Події останніх днів на диво нагадують те, що відбувалося у нас рівно сто років тому, у грудні 1918-го, коли до влади в Києві прийшла Директорія і після Гетьманату було проголошено другу УНР – уже без Центральної Ради з її безмежною демократією, яка постійно переливалася в анархію, без балакучого дідуся Грушевського, без ейфорії перших універсалів, зате зі своєю армією, з першими перемогами (а не поразками, як під Крутами) і з першими уже цілком дорослими конфліктами усередині українського політикуму. Двома ключовими фігурами Директорії були Винниченко і Петлюра – абсолютно несумісні між собою ні психологічно, ні етично, ні політично.

Літні шини добре горять і взимку

Мій друг, на два роки старший за мене, усе життя боровся за справедливість і жив чесно. Був учасником, разом зі мною, усіх українських революцій, усіх визвольних змагань, і на фронті визвольної війни проти московських окупантів устиг побувати теж. За це йому виділили невеличку ділянку землі і дозволили їздити на маршрутці безкоштовно.

Чому стукачі вигідні вчителям, політикам і журналістам

Чому батьки заохочують дітей робити наклепи один на одного, видавати таємниці

Історія стукацтва древня як світ. Найвідомішим донощиком у історії людства був Юда Іскаріот, який видав Ісуса Христа. Його поведінку нібито й засуджують, однак стопами зрадника нині багато хто йде і навіть вважає це за правильне. Тож чому побожні закарпатці виправдовують «шісток»? Це й намагалася з’ясувати газета «Неділя Закарпатські новини».

Чому на здорових людях не можна заробити

Любомир ГЕЛЯС розповів, з чим у підлітків пов’язана поява прищів, як їх підсаджують на цигарки та чому в нас бути товстим і хворим вважається нормою

Продовжуємо розмову з закарпатським актором, який займається оздоровчими практиками, Любомиром ГЕЛЯСОМ.

Неповнолітні в Ужгороді обікрали автомобіль та поцупили рюкзак від туриста

Двоє неповнолітніх ромів, один з яких мешканцем Берегова, а інший – села Холмець Ужгородського району, (до речі, жонатий), уже притягалися до відповідальності через крадіжки, але обох звільнили від покарання, призначивши випробувальний термін.

Одноокий вбивця зарізав чоловіка у його ж квартирі на очах у жінки

Прийшов помститись чи просто пограбувати

Мешканець Виноградівщини ходив у гості, щоб красти гроші та мобільні телефони.

Крадіжками раніше судимий 25-річний молодик заробляв на життя. До відповідальності він притягався саме за грабіж, але  після відбування покарання не лише не став на шлях виправлення, але й почав скоювати більш важкі злочини.

Як доля двох ужгородців поєдналися особливим способом

Те щастя, яке я зараз маю,  не варте ніяких грошей

Як газета «Закарпатські оголошення» поєднала долі двох самотніх ужгородців.

Як баба Анця до Супрун з прівєтом та букетом з подорожника  їхала

Почула баба Анця у новинах, що Супрун хоче заборонити в аптеках продаж вати, зеленки та шприців і радить від усього подорожник застосовувати. Не стрималась, почала скаржитись дідові.

Закарпатське село має свою вулицю у Києві з американським банком 

Скоріш за все, самі селяни цього не знають.

У Києві є вулиця, що співзвучна з назвою закарпатського села у Рахівському районі. Населений пункт було засновано у 1747 році, в ньому проживає 3505 ділових людей.

Собака отримав чотири кулі, рятуючи 16-річного господаря від грабіжників

Німецьку вівчарку назвали героєм і зібрали на її порятунок тисячі доларів

Чотири кулі отримав Рекс від грабіжників, захищаючи свого господаря. Інцидент стався в американському штаті Вашингтон. Про історію повідомив телеканал K5 News.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 30 листопада.

zakarpatpost.net