АНОНС. Чому стукачі вигідні вчителям, політикам і журналістам

Чому батьки заохочують дітей робити наклепи один на одного, видавати таємниці

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Історія стукацтва древня як світ. Найвідомішим донощиком у історії людства був Юда Іскаріот, який видав Ісуса Христа. Його поведінку нібито й засуджують, однак стопами зрадника нині багато хто йде і навіть вважає це за правильне. Тож чому побожні закарпатці виправдовують «шісток»? Це й намагалася з’ясувати газета «Неділя Закарпатські новини».

Усе починається  з дитинства…

Наше дослідження почалося з публікації про булінг, тобто цькування і залякування  у школах. Звичайно, явище дуже розповсюджене, від нього потерпають чимало дітей. Але чи таке воно сучасне і чи стосується лише тих дітей, яких ображають через бідність батьків, індивідуальні особливості чи фізичні вади?

Насправді булінг є більш глибокою проблемою, ніж може здатися на перший погляд. І чому одні діти не люблять інших? Першою і найважливішою причиною, яка дратує школярів, є саме стукацтво. Воно було і в радянські часи. Тоді за подібні дії також можна було отримати доброго стусана від однокласників.

Слід зазначити, що ябедництво не є дитячою проблемою, її породжують і підживлюють саме дорослі, а діти є просто жертвами, які опинилися в певній життєвій ситуації і діють згідно з інструкціями батьків або вчителів. У дорослих колективах теж чимало «шісток», з ними також намагаються боротися, уникають спілкування або навіть цькують. І це логічно та природно. Тих, хто хоче вислужитися перед керівництвом за рахунок наклепів на інших, не приймають у жоден з колективів, тож рано чи пізно стукач нарветься на грубість, а то й на помсту.

Аби зрозуміти ситуацію, варто проаналізувати випадки, які розповіли нам наші читачі.

Тож що вони розповіли? Хто засуджує і хто виправдовує шісток?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 30 листопада.

zakarpatpost.net