Як закарпаткам вибирати косметику, яка не псує шкіру. Поради спеціаліста

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» розповів стиліст-візажист із Ужгорода Юрій Абросімов, людина з більш ніж 35-річним стажем, справжній майстер, педагог і просто цікава особистість.

– На ваш погляд, чи можна фарбуватися непрофесійною косметикою і виглядати при цьому гарно? 

– На сьогодні є величезний вибір косметики, засоби для себе вибрати можна. Не обов’язково брати професійні, можна люксові. Взагалі косметика поділяється на мас-маркет (дешева, якої багато), мідл-маркет (середній ціновий рівень), люксову (дорога але якісна) і професійну. Мас-маркет продається на кожному кроці і відповідно не сертифікований, не ліцензований, зроблений невідомо з чого. Але інколи там бувають дуже цікаві кольори, яких немає навіть у професійній косметиці. Тому десь одноразово нею користуватися можна. Проте особисто я не рекомендую використовувати дешеві засоби повсякденно. Хоча взагалі не раджу косметикою користуватися щодня. Якщо жінка хоче фарбувати губи, то бажано вибирати якісну помаду, бо неякісна може і сушити губи, і негативно впливати на шкіру. Це ж стосується і тональних кремів. Дешеві тримаються на шкірі 2-3 години, а потім просто зникають. Тому, як на мене, як їжу, так і косметику потрібно купувати якісну.

-Що порадите жінкам мати з собою в косметичці завжди?

-Дзеркальце, гребінець, блиск для губ і вологі серветки. Особисто я переконаний, що недоліки шкіри треба не маскувати, а треба з ними боротися, тобто використовувати косметичні засоби по догляду за шкірою, аби не потрібно було нічого приховувати. Краще купити дорогий і якісний денний та нічний крем, нормальне мило для обличчя, аби шкіра не псувалася.

zakarpatpost.net