В Україні дозволили вбивати лося з Червоної книги: в мережі показали ініціатора

Український політик Євген Червоненко є одним із головних спікерів акції мисливців і браконьєрів, які вимагали скасувати рішення про внесення лося європейського до Червоної книги.

За даними видання “День.kyiv.ua”, 27 листопада він разом з іншими мисливцями під стінами Окружного суду агресивно поводився по відношенню до зоозахисників, які вийшли протестувати, пише Обозреватель.

Браконьєри з помаранчевою символікою облили декількох активістів зеленкою, а одна з учасниць акції отримала тілесні ушкодження. На захист зоозахисників приїхав “Національний корпус”.

“Потім баталії перенеслися до зали судових засідань. Вердикту суд не виніс, зате долучив третьою стороною зоозахисників, представників Київського еколого-культурного центру і… мисливців. Також суд узяв паузу, щоб усі сторони могли ознайомитися з матеріалами справи”, – йдеться у повідомлені.

Після суду міністр навколишнього середовища і природних ресурсів Остап Семерак, який був одним з ініціаторів внесення лося до Червоної книги, заявив, що збирається оскаржувати рішення.

“Я з таким рішенням не згоден! Мінприроди буде оскаржувати його”, – написав він у Facebook.

 27 листопада Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і недійсним внесення лося європейського до Червоної книги України і заборону полювати на нього.

zakarpatpost.net