У місяць можна витрачати не більше 50 доларів. Наша землячка про життя на на Мальдівах

Ольга Фішелева два роки працює на Мальдівах. Про особливості життя на острові дівчина розповіла Gazeta.ua.

“Два роки працювала в Еміратах. Коли залишилася без роботи, почала надсилати резюме у різні країни. Так отримала пропозицію працювати співробітником зі зв’язків із гостями на одному з мальдівських островів. Мала повністю супроводжувати туристів – зустрічати, поселяти та консультувати з усіх питань, – розповідає Ольга Фішелева. – Якщо приїхати, як турист, візу на 30 днів безкоштовно ставлять в аеропорту. У моєму випадку компанія повністю взяла на себе витрати за переліт та оформлення документів. Але, щоб отримати робочу візу, довелося пройти медогляд”.

За словами дівчини, працівники на острові живуть у невеликих двоповерхових будинках. На одному поверсі від п’яти до десяти кімнат. Залежно від посади можна жити самому або ділити кімнату з певною кількістю людей. В кімнаті – душ, туалет, телевізор. Готель також надає усі необхідні засоби для прибирання.

“Харчуватися безкоштовно ходили у столову готелю. Оскільки на острові немає можливості приготувати або придбати собі їжу, меню намагалися робити різноманітним. Щоразу мали на вибір кілька різних страв, як для європейців, так і для азіатів. Давали рибу, м’ясо, яєчню, картоплю, макарони, сосиски, рис, сирні нарізки, нутеллу, віденські вафлі, йогурти, молоко, пластівці. Оскільки багато співробітників приїхали з інших країн, на їхні національні свята нам організовували морепродукти, різні солодощі та торти”.

Автор: з архіву Ольги
Ольга Фішелева з Дніпра працює на Мальдівах
Ольга Фішелева з Дніпра працює на Мальдівах

“За хорошу роботу, як заохочення, отримували можливість безкоштовно повечеряти у ресторані нашого готелю або поїхати на інший острів. Так побувала у готелі, де відкрили перший у світі підводний ресторан”.

Медичного страхування немає. Але працедавці покривають усі витрати на лікування. На острові є невелика клініка, аптека та лікар.

Ольга Фішелева з Дніпра працює на Мальдівах

Для працівників на території є тенісний корт, тренажерний зал. Також після роботи чи у вихідний можна відпочивати на пляжі, пірнати із маскою та ластами. На острові також є магазини, де можна придбати необхідні дрібниці для життя. Але загалом асортимент розрахований на туристів – солодощі, морозиво, сувеніри.

“Головний мінус у тому, що життя обмежується островом розміром 110 на 600 метрів. Зазвичай працівники не затримуються довше, ніж на рік. Хоча є й такі, що працюють більше. Це хороший варіант для тих, хто ще не має сім’ї і хоче накопичити гроші на якусь ціль. Адже в місяць можна витрачати не більше 50 доларів. А зарплатня в рази більша за таку ж роботу скажімо в Еміратах. У моєму випадку основна витрата – це супутниковий Інтернет. Вай-фай, який є у готелі, дуже повільний. Тому доводилося купувати 20 гігабайт за 70 доларів у місяць, щоб мати можливість подивитися якісь ролики та спілкуватися із друзями і рідними у соціальних мережах”.

zakarpatpost.net