АНОНС. Чому на здорових людях не можна заробити

Любомир ГЕЛЯС розповів, з чим у підлітків пов’язана поява прищів, як їх підсаджують на цигарки та чому в нас бути товстим і хворим вважається нормою

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з ним про голодування, аптеки та БАДи.

– Багато хто проводить розвантажувальні дні навіть при здоровому харчуванні, тобто не їсть нічого. Що думаєте з цього приводу?

– Максимальнй термін підряд  я голодував тільки 4 дні, хоча хтось – жодного. Вперше це робив у 2015 році. Тоді мені це було дуже незвично. Перш ніж голодувати, я спочатку дотримувався певної дієти. Це була моя перша антипаразитарна програма, яка тривала 21 день. Я не вживав м’ясо, яйця, молоко, картоплю, газовані напої, банани. Для того, аби голодувати, до цього потрібно підготуватися. Історично звідки беруться голодування, розвантажувальні дні? У будь-якій релігії світу є піст. У християн, мусульман, юдеїв, буддистів…  у всіх. Люди завжди, навіть у давні часи, при тій супер класній екології, зашлаковувалися. І вони знали, що коли в шлунку щось бродить, гниє, не можна думати про духовні речі. Це факт! Бо людина думає про те, як їй поїсти через три години. Мені шкода сучасних жінок, бо вони відповідають за кухню вдома. Чим вони зайняті? Прийшли всі, нагодувала їх, посуд помила – і вже потрібно думати, що рідні будуть їсти через 3-4 години. Усе у світі крутиться довкола їжі. Людина в наш час боїться побути голодною, хоча це природно. Це зараз ми зранку встали, холодильник відкрили і щось поїли. А колись людина вставала, вмивалася, пила воду, одягала якесь взуття, брала в руки палку і йшла, шукала, що поїсти. Тоді не було холодильників. Як у теплих країнах можна було зберігати те ж м’ясо чи будь-які інші продукти? Навіть зараз до обіду ми активніші, ніж після обіду, якщо, звісно, не перевантажили шлунок зранку.

Якщо ті, хто хворіє астмою чи діабетом, протягом  тривалого часу  до 12 годин не снідатимуть, будуть тільки пити воду, вони одужають. У більшості випадків.

Зараз дуже багато реклами БАДів. Біодобавки призначають навіть лікарі.Чи корисні вони? А як щодо ліків? Здорова гарна шкіра подобається всім. Але ж вона залежить від харчування. Прищі, дерматити, різні шкірні захворювання не лише псують настрій, але й створюють дискомфорт. Які є процедури очистки шкіри?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 30 листопада.

zakarpatpost.net