Хто очолив рейтинг найвпливовіших закарпатців 2018 року у сфері культури

Вийшов з друку новий рейтинговий журнал за 2018 рік, що є спецпроектом газети «Неділя Закарпатські новини» «Впливові люди Закарпаття. ТОП-100», який є шалено популярним на Закарпатті.

ТОП поділено на окремі розділи, в яких представлено десятку найбільш впізнаваних людей Закарпаття.

Отже, лідером культурного рейтингу у 2018 році став диригент камерного хору «Кантус» Еміл Сокач.

«Сокач і «Кантус» – нероздільні.

Камерний хор «Кантус» є лауреатом міжнародних конкурсів, учасником фестивалів та форумів – в Угорщині, Італії, Австрії, Швейцарії, Франції, Німеччині, Великобританії. Народинй артист України Еміл Сокач – людина, яка заклала творчий фундамент колективу і вже понад тридцять років скеровує вектор його діяльності.

Керуючи «Кантусом», він ніколи не зраджує своєму світогляду, не боїться опинитися на другому плані, в тіні своїх хористів. Талановитий, харизматичний, вдумливий – цей перелік позитивних епітетів можна продовжити, адже Еміл Сокач обдарований гарними рисами.

Метою його життя є займатися улюбленою справою. Життєвий принцип – рух. Найприємніше в роботі – процес. Еміл Сокач – із тих людей, які заряджають. Енергії в нього, на щастя, вистачає на все і на всіх. У минулому році став Почесним ужгородцем. Диригент вкотре доводить, що мистецтво дієвіше від політики, бо воно об’єднує, а не розділяє. Він стверджує, що культура загалом і музика зокрема ставить нашу державу в один рівень із європейськими країнами. Тому, незважаючи ні на що, Маестро Сокач і далі виконуватиме дивовижну місію мистецького лідера: виношуватиме масштабні творчі проекти та виховуватиме закарпатців у кращих традиціях національної світової хорової музики», – пишуть автори проекту про Еміла Сокача.

Про інших відомих особистостей, представлених у ТОПі читайте в унікальному журналі  «Впливові люди Закарпаття» ТОП-100».

Уже в продажу. Придбати його можна  у кіосках преси Закарпаття, або замовити за телефоном: (050) 222-50-50, (097) 9-800-800.

zakarpatpost.net