АНОНС. Заробітчанське життя закарпатців у Америці

У США люблять українців, бо ми трудолюбиві, готові працювати наднормово

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Яким є життя а Америці? Чи легко там нашим землякам даються гроші? Чи справді все так безхмарно, як дехто собі думає?

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» познайомився з чоловіком, який майже 20 років живе у Сполучених Штатах і працює далекобійником. Вадим розповів, що їздив туди на заробітки, а зараз приїхав додому провідати рідних, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Його розповідь вразила не лише тим, якою нелегкою працею він заробляє на хліб щоденний, але й тим, як змінилося за цей час  ставлення родини, яка залишилася тут, у Перечинському районі, до нього.

«Я для дружини та доньки став чужим. Спілкуємося останнім часом не дуже часто. Мене вони не чекають, але радіють грошам, які надсилаю. Вдома був усього кілька разів. Побудував у рідному селі будинок, сім’я має усе необхідне, – каже він. – Але у стосунках відчувається холод. Та й я вже відвик від них також. Їду, наче просто до знайомих людей».

У США Вадим виїхав через те, що захворіла мати, потрібні були гроші на лікування. Поки не знав мови, працював будівельником.

«Американці найняли темношкірих по 12 доларів на годину. А вони ліниві. Працювати не люблять. Чекають лише від держави на допомогу і всіляко намагаються схитрувати, аби не напружуватись. Тож вони найняли замісить себе працювати нас. Ми у поті чола зводили будиночки, а вони сиділи напроти в кафе і пили пиво. Платили нам по 5 доларів за годину, решту 7 забирали собі. Загалом, якщо знаєш мову, знайти роботу можна. Треба лише хотіти. Американці люблять українців, бо ми трудолюбиві, готові працювати наднормово і ми справді проводимо на роботі 12-14 годин на добу».

За словами чоловіка, згодом він влаштувався в одну компанію водієм. Там зрозумів, що це йому подобається, здав іспит на право водіння великогабаритними автомобілями і влаштувався далекобійником.

Що ще цікавого розповів наш земляк про США. Скільки заробляє? Скільки коштують продукти, одяг, транспорт?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 7 грудня.

zakarpatpost.net