Погода у Закарпатті на сьогодні, 8 грудня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодна погода, сніжитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +1,  удень – +2 градуси.

Хмарна погода протримається увесь день. З самого ранку йтиме сильний дощ, під вечір його змінить дрібний сніг.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +1, удень – +3 градуси. Хмарна погода протримається у Хусті увесь день. Вранці очікується дощ, який вдень набере силу, але ближче до вечора почне стихати.

У Воловці – -2 уночі і  0 удень. Весь день у Воловці буде хмарним. Протягом усього дня йтиме сніг.

У Сваляві – 0 уночі і  +1 удень. Весь день у Сваляві буде хмарним. Вранішній сильний дощ поступово перейде у дощ зі снігом, який ввечері зміниться дрібним снігом.

У Тячеві нічна температура становитиме 0, денна – +4. У Тячеві сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Дощ йтиме весь час. Удень він посилиться, а до вечора послабшає.

У Перечині – нічна температура становитиме – +1, денна – +2.

У Перечині протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранці очікується дрібний дощ зі снігом, удень він посилиться, а ближче до вечора йому на зміну прийде дрібний сніг.

У Великому Березному – вночі -1, удень – +1. Хмарна погода протримається у Великому Березному увесь день. Опади спостерігатимуться протягом усього дня. Вранці очікується сніг, у другій половині дня – сильний дощ зі снігом, якому на зміну прийде дрібний сніг.

У Берегові та Виноградові – вночі – +1, удень – +2. Весь день буде хмарним. Увесь день йтиме сильний дощ, який удень може посилитися, але до вечора почне слабшати.

У Міжгір’ї – уночі  -3, вдень – +1. У Міжгір’ї сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вранці очікується дрібний дощ зі снігом, удень він посилиться, а ближче до вечора йому на зміну прийде сніг.

У Рахові – уночі  -2, вдень – 0. Весь день у Рахові буде хмарним. Після обіду дрібному мокрому снігові, який почнеться вранці, прийде на зміну сильний сніг і продовжуватиметься до завершення дня.

8 грудня вшановується пам’ять святого Климента, папи Римського. У народі цей день називається Климентовим: “У день святого Климента зима клин клином вибиває” — з цього часу настає пора сильних морозів: “Климент морозом у чоловіка сльозу гонить”; “Мороз насипав білих троянд”. На Климента боялись побачити в поселеннях польових мишей, оскільки їх наближення до будинків вказувало на холодну зиму.

Народні прикмети на 8 грудня

  1. Якщо сніг іде, то літо дощовим буде
  2. Якщо людина народилася 8 грудня, то в якості талісмана їй необхідно носити гірський кришталь або корунд
  3. У мороз на річковому льоду 8 грудня видна зверху вода – чекай потепління і дощ
  4. Великі снігові горби з сильним інеєм при промерзлій землі – прикмети до того, що буде хороший урожай
  5. Ранні півні чутні 8 грудня – буде потепління

zakarpatpost.net